New Year Resolution?

Cine crede ca totul e intamplare in lumea asta se inseala amarnic. Fiecare isi face planuri marete, numaratori inverse si desene colorate numai bine sa tinem in frau totul si toate. Ne facem planuri ca la anu sa facem aia si aia si aia, dorintele de sfarsit de an pentru a fi indeplinite anul ce urmeaza (new year resolution). Na a mai trecut un an si sunt convins ca tot ce ne-am planuit anul trecut nici de departe nu s-a intamplat.

Oricum tot ce ne-am planuit nici nu prea poate fi luat in seama. Ne trezim toti la sfarsit de an ca nu am facut nu stiu cate chestii care luate fiecare in parte durau maxim 10 minute. Nu l-am sunat pe Gogule, nu am fost sa imi fac freza aia tampita ce mi-am promis-o cu 5 Craciunuri inainte si desigur nu am reusit sa facem nici lista de cumparaturi inainte sa mergem la cumparaturile finale de Craciun si iar a trebuit in ajun sa umblam dupa hrean ca sa avem la carnatii aia minunati care doar cu hrean merg bine.
Planurile ce ni le facem pe anul care vine deobicei sunt facute intre Craciun si Revelion, oricand le-am avea, chiar daca pe stil nou sau vechi, chiar daca tinem Revelionul inainte de Craciun sau nu il tinem deloc. Planurile sunt facute ca si regulile, sa nu fie respectate. Iar revin la robotzeala si nu as vrea sa fac asta. Deobicei cand insistam asupra vreunui plan de urmat anul viitor clar trebuie sa fim cel putin ametiti un pic de bomboane cu alcoale, sau pur si simplu betzi.
Daca nu ai reusit sa fac un lucru tot anul, in 31 si ceva milioane de secunde, de ce ma rog ai putea sa faci chestia asta „foarte importanta si vitala” la anu? Asa cu dorintele astea imaginare, incepem anul cu mari posibile dezamagiri, in loc sa incepem anul de la zero, sa incepem noul an ca pe unul NOU. Una este sa iti faci planuri sa faci aia, sau sa faci aia. De ce sa imi fac niste planuri care poate, ma impiedica sa fac ceva, ce imi vine la un moment dat de la sine?
Dar daca din saptamana 2 tu te pui sa iti faci planuri in saptamana 42, fii sigur ca ceva o sa se intample. Nu neaparat rau. Dincontra. Iti faci rezervare in turcia pentru vara si intre timp apare o vacanta gratis de la matusa Tamara, o vacanta gratis in Ibiza, in exact aceeasi perioada. Ei si atunci? Numai griji si dezamagiri si vai de capul meu. Toate se fac in ritmul lor, „pi rand pi rand”. Asa ca, gata cu dorintele imaginare care duc la dezamagiri de care nu avem nevoie in vremuri de criza:) Traiti-va viata, pana la urma, ce atatea explicatii??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s