Avatar, dar………..

In prezent sunt pus in fata unei experiente tare ciudate legate de celebrul, minunatul si la fel de blamatul Avatar. Nu l-am vazut inca. Il pot vedea oricand. Atatea opinii am auzit despre el, atatea discutii, dar nu pot sa spun ca seamana una cu cealalalta. Un film este deobicei cu opinii majoritare bune sau… rele.

Exista chiar filme de care toata lumea este minunata si este convinsa ca este cel mai bun din toate timpurile, dar cand e vorba sa ia un premiu de specialitate acesta intarzie sa apara. La fel si cu un film foarte prost care ia tot ce este in materie de aceste premii. La Avatar e diferit. Sunt convins ca nu e singurul film ce are forum, sau doua variante de vizionare in 3D, sau mii de fani. Dar el face multa valva.
Am impresia ca s-a investit la un anumit punct, mai multi bani pe promovarea lui, decat pe crearea lui. Pe mine toata promovarea nu prea m-a impresionat. Cred ca e printre putinele filme care pur si simplu nu m-a impresionat. Nici macar nu am prea fost curios sa vad vreun trailer. La un moment dat am primit un link. M-am uitat la el, la fel de putin m-a impresionat si atunci, dar acum imi amintesc cred mai multe secvente din el. Am vazut oameni care s-au declarat deprimati pentru totdeauna de el sau oameni carora le-a schimbat intreaga viata, dar nu neaprat in bine.
Prima oara cand mi s-a povestit despre film, am zis ca o sa fiu intr-adevar atent. O sa acumulez toata informatia si o sa incerc sa mi-o imaginez cam cum s-ar prezenta ea in film. Cu atata pasiune mi s-a povestit, cu atat entuziasm si atata energie pozitiva ca daca puteam, mergeam in aceeasi secunda sa il vad. Atunci m-a facut prima oara curios filmul. Persoana ce mi l-a povestit chiar merita o portie din uriasa suma investita, pe timp de criza, pentru a promova filmul. Asta a fost prima mea impresie despre film, una pozitiva.
Dupa putin timp au inceput sa curga unele rele, altele la fel de bune. Nu a contat sexul povestitorului, nici macar gradul de cultura cinematografica a acestuia. Tot ce a contat pentru mine a fost sa fi fost la film acea persoana. Ma simt ca un student la sociologie care are multe chestionare de facut:) Intrebam pe toata lumea, parerea lui si daca vrea chiar sa imi faca o comparatie cu un alt film eventual. Am primit multe multe multe variante. Din nou, amestecate, dar nu pot sa inteleg de unde atatea pareri care se cotnrazic una pe alta. Una dintre ele vazuta de mine pe net, este chiar asemanarea foarte mare dintre Pocahontas si Avatar.
Exista o poza pe net in care este scrisa toata intriga filmului Pocahontas, iar cu pixul sunt taiate si inlocuite doar numele personajelor si locatiile in care se intampla actiunea. Asa si? Nimeni nu intelege ca nu a pierdut nimic daca nu merge la film si nici nu este obligat sa o faca. Dar e mai bine sa stai si sa comentezi. Apropo de prezentarea 3Dimax a filmului, aceasta este fata de 3Dul normal, asa cum 3Dul normal fata de vizionarea fara 3D. V
erdictul pe siturile de specialitate este urmatorul: stiti despre ce este vorba in film, sunteti convinsi ca daca in timpul filmului, cineva l-ar opri si ar veni la voi sa va intrebe ce anume va fi in urmatoarea scena, veti stii exact ce urmeaza. Dar experienta 3D face toti banii. Mai bine ii face experienta 3D imax, dar nu sunt convins ca la noi la cinema este inca. Daca voi urma sau nu sfatul specialistilor nu stiu, dar timp mai este.
P.S. Update: l-am vazut, merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s