Shopping offline

Am vorbit de mai multe ori pe aceeasi tema pentru ca imi tot amintesc cate ceva, sau se intampla ceva deosebit si clar trebuie sa mai vorbesc. De data asta ma refer la lumile paralele. Stiu ca milioanele de cititori ai blogului o sa stie despre ce vorbesc. Celalalte milioane care inca nu au intrat in contact cu subsemnatul vor trebui sa caute prin arhiva ca doar de aia o posed.

Lumea despre care vorbesc acum este lumea care apare de nicaieri cand te astepti mai putin. De ceva vreme prin Timisoara s-a deschis magazinul alimentar de la subsolul mall-ului. Mare, shmeker cu rosiile mai rosii decat oriunde altundeva. Ei bine, or fi sau nu ele mai rosii decat ketchup-ul, dar au clienti. Intr-o lume normala daca intr-o zona exista 3 magazine si se deschide un al 4-lea unde rosiile sunt mai rosii, atunci majoritatea clientilor din cele 3 magazine existente inainte, vor trece pragul celui de-al 4-lea.
Printr-un simplu calcul mai mult sau mai putin matematic, rezulta ca daca un magazin se umple cu clientii celor 3, acele 3 vor ramane mai pustii. Nu? Normal ca asa se intampla intr-o tara normala. Dar noi suntem in Romania. Brusc, doar din lut si apa au aparut clientii pentru magazinul de la subsolul mall-ului. Unde au fost acestia pana acum? Ce au facut pana acum? Doar de la sfarsitul anului au inceput sa manance? Nu ma leg de clientii magazinului respectiv ca si eu il folosesc (prima oara ieri). Dar cand am fost aici, nu am fost dincolo. Dar acum se intampla ceva tare ciudat. In toate magazinele vecine, respectiv cele 3 de dinainte, sunt la fel de multi oameni, care cumpara si aglomereaza rafturile. De unde au aparut clientii din mall atunci? De unde au aparut atatea masini in garajul subsolului?
De ce nu mai ajunge brusc un numar de sute de locuri de parcare? Cine a creat acesti oameni? Aceeasi oameni apar si la deschiderile de mari magazine. Poate ca sunt fantome reincarnate… Dupa unele numaratori circa 9mii de oameni trec pragul magazinului subteran. De unde au aparut? Nimeni nu a observat 9mii de suflete stand degeaba prin spatiu si asteptand sa se deschida un mare magazin? Eu sustin teoria personala, ca aceste 9mii de suflete au reaparut la suprafata si vor continua sa apara tot altele, pentru fiecare magazin nou, o data cu sapatul fundatiei. La noi nu merge la Manole, sa se sacrifice vreun suflet pentru ca totul sa mearga bine.
In momentul cand se sapa fundatia unui astfel de magazin, se elibereaza mii de suflete in spatiu. Iar acestea se vor intoarce sa populeze aceste magazine pana la refuz, la inaugurari, la promotii de produse expirate, la inchiderea de luna si de sarbatori. Traim printre fantome, dar nu fantome normale, cum erau pana acum. Fantome cu credit-card-uri care bantuie prin magazine. Brr.. cred ca s-a facut frig din cauza ca fantomele ma vad si s-au suparat pe mine ca le-am dezvaluit.
Nici nu o sa ma mir daca o sa dispara postarea la un moment dat. Dar nu o sa mi-o fure nimeni, o sa mi-o cumpere, la reducere daca se poate..

4 răspunsuri

 1. cand in sfarsit am convins-o pe nerabdarea sa vina cu mine… acum trebuie sa ma intorc sa o duc acasa.. deci mai dureaza se pare pana ma intorc:)

  Apreciază

 2. Sau poti reveni singur, nerabdarea poate sta acolo unde e!

  Apreciază

 3. Brutuss, te asteptam sa revii cu mare nerabdare!

  Apreciază

 4. Unde ai dispărut? Cauţi pereţi in pădure? :))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s