Profu de servici

In ultimele zile am fost un fel de profesor pentru mai multe persoane din jurul meu. Peste tot pe unde am fost, am reusit sa las o amprenta. Bine, nu e prima oara, dar parca in ultimele zile parca mai accentuat ca niciodata.

Cu plimbarile mele cu bicicleta prin oras am reusit sa le explic oamenilor de existenta pistelor de bicicleta din oras si asa ele inguste si triste. Cum sa nu tii minte un biciclist vitezoman ce te claxoneaza din spate, cu soneria old-school de pe bicicleta high-school, atunci cand te plimbi agale pe pista de biciclisti? Repet, ingusta si trista. Dar macar exista.

La lucru am reusit sa ma rastesc la telefon la un colaborator, expicandu-i ca modul lui de lucru ma deranjeaza si nu doar pe mine ci si pe ai mei colegi. A reusit sa invete si brusc peste nici cateva minute modul lui de lucru s-a transformat in bine iar apucaturile de pana acum au disparut ca prin minune. Nu stiu cat poate sa il tina, dar totusi, ceva s-a intamplat. Cu atat mai mult nu pot sa spun ca sunt mandru ca m-am rastit la el, dar si-a cerut-o cu lumanarea si macar la sfarsitul conversatiei ne-am salutat omeneste si ne-am urat si toate cele bune pana data viitoare.

Cea mai amuzanta invatare, la fel de indirecta ca si celalalte, a fost cand m-am intors acasa astazi. Parcul din zona in care locuiesc este umplut pana la refuz de copii, dupa o pauza de 4-5 ani in care „productivitea” de prunci a scazut dramatic. Cand veneam linistit, la un moment dat aveam sa ma intersectez cu un baietel, care venea cu mare viteza pe bicicleta inspre mine. El m-a vazut si a calculat rapid ca in intersectie va intra cu viteza si va face o curba scurta la stanga si ma va ocoli. Intentia a fost buna, eu am incetinit, dar el nu.

Viteza cu care a luat curba avea clar sa il doboare in lateral, chiar daca bicicleta avea roti ajutatoare. De cazut a cazut pe gazonul proaspat amenajat. Nu il vad pe acest baietel angajandu-se intr-o depasire in curba cu o asa mare viteaza, prea curand. Pot sa zic, ca eu l-am invatat, foarte indirect despre legile fizicii, care si eu le-am invatat cu aceeasi viteza, dar din pacate pe asfalt umed. As mai avea ceva episoade dar timp mai este sa le amintesc.

Am terminat cu predatul pe ziua de azi si imi astept elevii si in viitorul ce va avea sa vina…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s