Eurovision-ul politic…

A trecut Eurovision-ul. Multa lume ar zice ca nu au stiut nici macar ca ar fi fost, dar ca a mai si trecut. Nu stiu daca sunt prea multe persoane care se uita efectiv la tot show-ul, dar sigur se uita la particica lor de tara cand le canta calificatii in finala. Sa nu uitam de final cand se dau notele.

Acesta e momentul care e stricat de tot  in concurs, care nu stiu cat de mult i se mai poate spune asa, pentru ca fiecare este cu ochii pe vecinii care se voteaza unul pe altul. De putine ori poti sa fii sigur daca cel care a castigat a si meritat. Anul acesta singura tara care ne-a votat cu punctajul maxim a fost Republica Moldova.
Se pare ca e singura tara care ne mai iubeste. Bulgaria ne-a parasit super all inclusive, sarbii au mult prea multi vecini de aceeasi nationalitate ca sa isi mai aminteasca de noi, iar de Ucraina, pe langa ca ne-au batut la fotbal, tata Putin e mult prea puternic sa fie uitat. Nici mie nu imi place faza asta, dar vad ca si eu ma cam plang ca restul lumii de lipsa voturilor. Am luat un loc trei nesperat cum ziceau catzavencii, chiar cu 25% mai sus decat cel estimat.
Cu grecii ne-am tot batut la puncte, dar au cedat pana la urma poate ca erau secatuiti de puteri de la criza economica si nu au mai putut sa lupte. Reprezentatia Romaniei a fost foarte buna, cu toate ca acesti Ovi si Paula nu s-au lins pe scena cum tot promiteau in titlurile de prezentare inainte de calificarea lor in marea finala, pana cand cineva s-a gandit sa le schimbe ordinea prezentarii si au ajuns la „Paula Seling si Ovi” nu invers.
Acest Ovi a avut niste emotii extrem de mari si a cantat pe pilot automat, noroc ca el a compus piesa si a stiut-o foarte bine. Paula Seling a aratat foarte bine si s-a comportat pe scena cum stie ea mai bine, cu tot cu costumul ei de Catwoman. Mai un pic si era sa uit de comentatorul roman a carui nume nici nu pot sa il pronunt ca imi amintesc de el si incep sa ma enervez iar. Aseara a fost magnific.. de penibil.
A incercat sa faca un umor englezesc parca, dar nu i-a iesit nimic, dimpotriva. Chiar si pentru nebunatica Gianina Corondan a fost prea mult, incercand la un moment dat sa il linisteasca indirect, pana cand a ajuns sa ii spuna pe sleau sa taca naibii. Se lega de orice si incerca sa dea la tot un iz de ironie, care de fapt l-a mai dat inca o data de gol de orientarile sexuale inca nedeclarate. Sunt convins ca de aia nu am primit mai multe voturi.
Dar gata cu prostiile. Castigatoarea a fost o pustoaica de nici 18 ani, zice lumea, care a impresionat pe toti, inclusiv pe subsemnatul inca de la prima aparitie. Lena Meyer-Landrut cu melodia Satellite. Nemtii cica au facut-o in ultimul fel de cand s-a calificat pana cand a ajuns la Oslo, dar acum ii pupa picioarele. Nu are cea mai tare voce, dar cred ca asta le-a placut la oameni, sa poate si accentul britanic, sau pentru pur si simplul fapt ca ea a cantat o melodie exact de varsta ei, exact ceea ce i se potriveste.

Asta a dovedit si piata arhiplina de sustinatori din Hamburg (cred…) la ora 1 noaptea cand s-a anuntat si castigatoarea. O piata arhiplina intr-o tara in care toate magazinele se inchid la 7seara. Sigur o sa fie difuzata si redifuzata piesa pentru ca are „priza”, dar ea ca si cariera parca nu o vad sa mai faca si altceva. Sau cine stie..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s