Radem plangem, dar de ce?

Am fost anul trecut la o reprezentatie de stand-up comedy cu Teo si am plecat de acolo cu o revelatie, cu o invitatie la mai bine, la mai liniste in lume, la mai cine stie ce, asta in afara de rasete foarte multe, cu toate ca cel cu showul nu prea s-a pregatit pentru timisoreni, si in opinia mea a baut un pic cam mult ca deobicei in dorinta de a-si face curaj… dar despre asta o sa revin mai incolo, despre revelatie…

In Romania noastra faina s-au inventat mai multe specii, ca sa le zic asa, de care sa ne legam atunci cand ne plictisim si nu avem pentru ce ne certa. Speciile sunt impartite in functie de zona de provenienta si anume banateni, olteni, moldoveni si asa mai departe. Evident, speciile nu se suporta intre ele si fiecare se uraste una pe cealalta fara nici un motiv evident, ci doar ca exista si ca le cheama altfel. Legat strans de asta, ultima stire din domeniul sportiv can-can, nu este cine stie ce despartire, ci este o cearta dintre un patron si un antrenor.
Nimic nou in tara asta, doar ca acum cei ce se cearta, sunt de aceeasi specie. Aici intervine problema. Fiecare specie are avantajele si dezavantajele ei. Aia sunt asa, ceilalti invers, si fiecare stie cam la ce sa se astepte de la specia rivala. Doar ca acum e cel mai periculos. Speciile sunt de acelasi neam, moment in care intervine frica una fara de cealalta pentru ca nimeni nu stie ce sa se astepte de la celalalt.
Nu stiu cine o sa castige si sincer nu ma intereseaza. Acum este cel mai distractiv. Dusmanii, pe plan fotbalistic, se bucura la fel cum se bucura marile puteri  in razboi, atunci cand rivalii lor cei de mai temut se bat intre ei. Foarte bine, se gandesc ei, pentru ca asa ei devin mai slabi, fara interventia lor. Sunt foarte multi cei care se gandesc cu o ura gratuita la cealalta specie, si foarte multi dintre acestia isi exprima ura gratuita in public cu mandrie: da-l naibii de banatean/ oltean/ moldovean! la ce bun? Ce se rezolva cu asta?
Nimic, migratia intre specii sigur se va face dintr-o parte in alta, ca doar este o mare jungla Romania asta, asa ca la ce bun atata ura? Vai de capu celor cu ura gratuita cand e asa criza. Revelatia lui Teo se referea la purificarea sufletului/ corpului/ inimii cu insusi Mos Craciun, dar din pacate nu prea o sa pot sa o povestesc pentru ca trebuie ”aratat” nu povestit.. oricum.. Mihai Viteazu cu marea ta unire, sper sa nu te rasucesti in mormant din cauza acestor ”vai de capul lor”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s