Iepurasul secretos

Este minunat cum vin sarbatorile si parca tot ce avem mai bun iasa din noi. Asa se intampla doar la televizor si in filme, in rest fiecare stie ce poate si cat de mult bine poate sa faca in jurul lui.
Recent au trecut Pastele catolice, care au picat anul acesta diferit de cel ortodox si de ziua mea.

In fiecare an mi-am dorit, cel putin cand eram mic si primeam cadouri multe de la rude, ca nu cumva, Pastele catolic si cel ortodox sa cada in aceeasi zi, dar si mai rau, nu de ziua mea. Eu tot incercam sa pacalesc soarta, si sa sper la ce e mai bine, pentru ca pe atunci nu era gugăl si nu puteam sa vad inainte cand si cum o sa se intample, decat cu ceva timp inainte. De fapt inca incerc sa pacalesc soarta si sa sper, pentru ca de nascut in jurul Pastelor m-am nascut, si era chiar sa ma numesc Cristian.
Eu de sarbatorit, sarbatoresc amandoua Paste, din partea ambilor parinti, pentru ca nu a fost greu pentru parintii nostrii, sa ne convinga pe noi copiii, sa facem asta in fiecare an. De doua ori dulciuri, de doua ori cadouri, de doua ori mese imbelsugate, de doua ori vizite la bunici, de doua ori de toatee.
In fiecare an m-am simtit foarte bine de Pastele catolic, si nu numai, dar cel catolic avea tot timpul ceva mai special. In anii cand Pastele catolic pica separat de Pastele ortodox, pentru ca asa se alineau planetele, efectiv se alineau asa, era o perioada speciala. 
Ma simteam cumva privilegiat tot timpul, fata de ceilalti, ca sunt catolic. Aveam liber special si in plus fata de ceilalti de la scoala, la fel la lucru eram pusi deoparte pentru ca noi avem si trebuie sa ne tinem Pastele separat.
Sarbatoream in familie, primeam si faceam cadouri, ne uram toate cele bune intre noi catolicii inainte de Pasti la scoala sau la lucru, aveam zile libere in plus, care trebuiau sau nu recuperate candva.
Tot timpul m-am simtit ca facand parte dintr-o organizatie secreta care isi desfasoara activitatea cumva in secret, pentru ca in timp ce noi ne petrecem si ne sfintim sufletele, restul lumii isi vede de viata lor normala, fara sa aibe ceva de sarbatorit.
Anul acesta nu a fost deloc diferit fata de alti ani, pentru ca m-am simtit foarte bine de Pastele catolic si la fel de mult m-am simtit ca intr-un film cu agenti secreti, care isi desfasurau activitatea in secret, mancau in secret, se petreceau in secret si erau indragostiti, dar nu in secret de data asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s