Cand sa mergi sa iti iei apa de la fantana.

De o vreme incoace ma ocup un pic mai serios de adus apa de la fantana acasa. In caz ca nu stiti, exista oameni care nu iau apa de la fantana cu cate un bidon/sticla/pahar. 

Nu, nu. Pentru o anumita parte a populatiei, mersul la fantana consta in convocarea intregii familii, vecini, catei si purcei. 

De stat la coada va sta doar liderul turmei, iar fiecare membru convocat, cu telegrama sau nu, va purcede in a cara fiecare bidon imediat ce acesta este umplut. Deobicei nimeni nu se gandeste sa traga masina cat mai aproape de fantana, dimpotriva, pentru ca trebuie sa munceasca toata lumea, nu numai cel ce umple bidoanele. Nu exista o o perioada exacta in care se vine dupa apa cu clanul, dar eu voi fi acolo sigur sa contorizez intalnirile de familie in fata fantanii, care parca s-au mutat de la masa de duminica direct in fata fantanii. Evident cu 2 secunde dupa ce liderul turmei si-a plasat bidoanele pentru adapat eu ajung in zona sa ma pun la coada. Tot timpul am vrut sa le dau sfaturi de organizare, care in cap chiar imi sunau pertinente, ca sa mearga totul cat mai repede, dar imaginandu-mi reactia lor posibil negativa, m-am abtinut. 

 
Ultima intalnire de acest gen mi-o amintesc de parca ar fi fost ieri. In momentul cand m-am apropiat de fantana cu un bidon in mana, instant la aceeasi distanta, dar in sens opus, trebuie sa fie un batranel, care va avea cel putin un bidon si cateva sticle de 2 litri, care va tine neaparat sa ajunga inaintea mea sa isi umple sticlele, pe care numai el stie cum o sa le care inapoi pline. 
El nu isi da seama ca eu pot sa il depasesc numai cu gandul, dar tot timpul cedez, si il las in fata, ca mi-e rusine de rusinea lui. Asa ca acum in fata mea exista omul cu familia si cele 20 de bidoane, iar la celalalt robinet e ocupat de o batranica pierduta in spatiu care are doar 2 bidoane iar in urma ei, batranelul atlet ce m-a depasit victorios. 

Matematic vorbind, cei doi batranei nu au cum sa depaseasca timpul petrecut in fata robinetului, fata de cele 20 de bidoane. Asa ca normal ma pun la coada in spatele lor. La fiecare bidon umplut de catre cel cu 20, fac cunostinta cu fiecare membru al clanului, care se scuza politicos sa treaca printre noi cu bidonul umplut de bucurie de fantana. Timpul se scurge pretios ca si apa ce se scurge pe langa bidoanele distinsei doamne care pare sa nu estimeze corect fluxul apei de la robinet. O data iesita apa pe langa tinta, apa este oprita pentru a evalua situatia creata. Cine si cat s-a stropit, cat mai e pana la umplerea bidonului din mana, cate bidoane mai sunt de umplut, cine mai e in spatele ei, cine e in dreapta ei, cam cat ar fi ora si de cate minute lipseste de acasa, cat au mai cazut frunzele din parcul din spatele bisericii, oare a cumparat paine astazi, oare o sa fie frig la noapte? Dar pana la urma unde ma grabesc? Rata de umplere a unui bidon a batranei de la robinet, este de 1 la 4 (fara exagerare) fata de liderul turmei, asta doar daca bidonul si robinetul batranei sunt aliniate precum copacii dintr-o livada. Tot ce pot sa fac este sa stau cuminte si sa astept. Sa stiti doar ca pe mine ma contactati cand vreti sa va organizati intalnirea de familie la fantana. Eu stiu tot, cand se merge, cum se merge si de cate bidoane e nevoie sa dezamagiti omul care vine la rand in spatele vostru si sa se puna sa scrie pe blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s