Vatmanii frustrați din Timișoara

A început școala. Fascinant.
Din fericire încă nu mă afectează direct anul ăsta, ci doar peste 6-7 ani când o să meargă bebele la școală. Probabil tot așa o să îi zic și atunci, că doar îi spun așa și acum când mai are o săptămână să vină pe lume.

Am fost azi prin oraș să cumpăr una alta pentru bebe și am văzut ca pieton haosul din trafic. În dreptul hotelului continental din Timișoara este o intersecție ce tot timpul dă bătăi de cap șoferilor. Spun asta, că de obicei șoferii forțează semaforul să meargă înspre bastion. Acolo, rămân blocați pe linia de tramvai pentru că atunci când e aglomerație nu se eliberează drumul între semafoare.

contiAșa că tu care ai prins roșu la semafor și ai văzut cum loganul dinaintea ta a trecut ultimul pe verde, sunt șanse mari să îl vezi că merge doar 15 metri în fața ta și se pune la coadă. Așa că la tine se face iar verde și te duci și stai in mijlocul intersecției în spatele loganului, pe liniile de tramvai ce vin din dreapta și stânga ta (da, normal nu faci asta ci stai și aștepți să se elibereze, dar…)

Dacă ai norocul să rămâi acolo, cum a rămas astăzi un nefericit cu un Mini, ai norocul să îți vină un vatman frustrat cu tramvaiul până în oglinda de la ușă. Pe lângă asta vatmanul până să ajungă la nefericit, de la o distanță de măcar 10-15 metri cu plecare de pe loc, a ținut apăsat claxonul tramvaiului până a ajuns acolo. El vedea din tramvai că omul nu avea unde să plece, dar asta nu l-a oprit să urle și sa-l blesteme pe șofer, de se auzea de vis-a-vis. Și nu e doar un vatman care face așa.

În tramvai erau și copii bineînțeles ce mergeau/veneau de la școală și au avut ocazia să își împrospăteze vocabularul cu ocazia începerii școlii. Numai bine să zică profesorii că au avut ce învăța de acasă, iar acasă să spună că au avut ce învăța de la școală pe perioada vacanței.

Un răspuns

  1. […] Știu doar că se fură ca-n codru. Știu doar multele accidente între șoferii de autobuze sau vatmani cu oricine le iasă în cale, mânați fiind de frustrarea […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s