Concurența în afaceri

Tocmai am rămas uimit de simțul civic al organizațiilor de romi din Transilvania:

Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor ungare si romane ca etnici romi profita de situatia refugiatilor din Ungaria si ii ajuta sa ajunga in Germania, contra unor sume de bani, imbracandu-i in haine traditionale tiganesti, pentru a deruta Politia ungara.

Cel mai probabil din toată povestea asta nu putem decât o concluzie să tragem: concurența pentru a aduce sirieni în Germania a crescut așa de mult, că începe lumea să se dea în gât. De ce s-ar da în gât romii între ei, adică pur și simplu nu mai există nici un pic de etică profesională? Chiar nu mai poate un rom autentic să câștige un ban cinstit?

60640091Chiar îmi și închipui cum namilele de polițiști se pun să oprească o mașină, probabil vreo limuzină Ferrari, ce aproape că freacă asfaltul la cât e de plină, aproape de graniță.

Bagă capul pe geam și văd o grămadă de bărbați sirieni bronzați, îmbracați cu 23 de fuste țigănești si batic pe cap, nebărbieriți de măcar câteva săptămâni și nu fac altceva decât să le zică un politicos „Csokolom” și îi lasă să treacă. Mai ales că politica de la granița Ungariei, în plină criză a refugiaților este să lase să treacă femeile și romii care pleacă „acasă la Germania”.

Mulțumim în numele guvernului maghiar pentru atrasul atenției din partea organizațiilor romilor din Transilvania.

Greu cu concurența.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s