Citeam sâmbăta trecută un articol de pe Ziarul Financiar, despre parole online și importanța de a le avea cât mai sigure.
De citit l-am citit imediat ce m-am trezit, așa cu ochii mijiți când la un moment dat mi s-a părut că în articol sunt date și exemple de parole sigure pentru că au început să apară cuvinte ce nu semănau tocmai a cuvinte. Mă gândeam eu cât de fraier să fii să îți pui parole „sigure” ce le dă cineva într-un articol oarecare. Când de fapt să realizez ca anumite cuvinte din articol nu aveau un amărât de spațiu între ele, ceea ce le făcea foarte greu de citit.
Întreg articolul este greu de urmărit, cel puțin pentru mine, pentru că el conține o grămadă de exemple și situații ce doar cei mai experimentați în IT le pot pricepe. Nimeni nu s-a chinuit să corecteze minunile scrise și să observe că sunt o grămadă de cuvinte lipite între ele care estetic arată enervant.
Știu că nu este cine știe ce descoperire astronomică, dar mă gândesc de câte ori îmi citesc eu tot ce scriu până să îi dau drumul online. Alții ce se consideră a avea un cu totul alt rang online își bat joc așa de articole și le aruncă în online, culmea să dea sfaturi despre online, când ei nici tasta de spațiu nu știu unde este.
Articolul a fost publicat sâmbăta trecută și sincer am zis că nu mă pun să critic un articol scris în ciudă numai să mai facă ceva trafic în week-end, dar după fix o săptămână articolul tot așa este plin de greșeli.