Cum să te răzbuni pe șef dacă nu te promovează

Se pare că în SUA, se dărâmă casa șefului. Dar bineînțeles nu în orice condiții.

Să începem cu începutul. Avem un om, David Tepper, care lucrează la un fond de investiții în anii 90. În jurul lui se învârt o grămadă de bani. Dar o grămadă. Încet încet începe să pună și el mâna pe bani. Dar niciodată nu sunt destui, nu-i așa? Vede cum șeful lui, Jon Corzino, își mai ia o mașină, încă o casă și încă o amantă. Și el poate toate astea dar la un alt nivel mult mai mic.

La un moment dat i se pune pata pe una dintre casele de vacanță ale șefului. Casa asta fiind pe malul oceanului, una dintre cele mai scumpe case din Hamptons, una dintre cele mai scumpe zone la rândul ei. Visează la ea în fiecare seară. Și-a pus o poză cu ea deasupra patului ca să vadă în fiecare seară care îi este scopul în viață.

inainteLa un moment dat, el consideră că a venit momentul să fie promovat. Dar nu se întâmplă în viață tot timpul cum visăm. Odată cu promovarea asta ar fi venit alte căruțe cu bani și poate poate ar fi ajuns la un moment dat să își cumpere o casă mult visată. Dar nu este promovat și făcut partener. Mai așteaptă un an și tot nu este promovat de șef precum considera el că ar trebui promovat, așa că își dă demisia. Dar înainte de a pleca și-a promis că o să se răzbune pe șeful lui.

Asta se întâmpla în ’93 când a plecat omul nostru din companie să își croiască drumul în viață. Posterul nu l-a dezlipit de pe perete pentru că scopul lui în viață nu s-a schimbat și nu de alta dar l-a lipit prea bine.

Din ’93 încoace omul în fiecare zi s-a culcat și trezit în fiecare dimineață cu posterul în față și după aproape 25 de ani, omul și-a îndeplinit visul de a se răzbuna pe șeful lui că nu l-a promovat.

A strâns destui bani cu fondul lui de investiții încât a putut să cumpere chiar casa din posterul de pe perete. A cumpărat-o de la fosta nevastă a fostului șef, care între timp a divorțat, deci prea mult de casă nu pot spune că îi mai păsa. Deci nici măcar casa nu mai era a lui.

După ce a cumpărat-o s-a gândit că nu îi ajunge „răzbunarea” (termen ce nu cred că mai poate fi folosit în contextul ăsta, dar mă rog) și a hotărât să o dărâme cu totul și să construiască una nouă de la zero. Uau ce mai răzbunare!

daramarePresa zice că e răzbunare, dar mi se pare așa copilărească toată acțiunea asta, că sincer după 23 de ani dacă distrugi un lucru al unui om după ce îl cumperi cu o grămadă de bani, deci un lucru ce nu mai era a lui de ceva timp, nu o mai pot numi răzbunare. Casa construită de la zero este aproape dublă ca suprafață și mult mai impunătoare.dupa

Între timp, fostul șef se laudă pe la petreceri că a pus ochii pe un castel ce vrea să îl cumpere, cu toate că nu se poate lăuda că o duce neapărat foarte bine.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s