Film de pe altă planetă

Zic că e de pe altă planetă pentru că nu are cum să fie pe aceeași planetă ca și România. România o țară unde facem bucăți de autostradă pe teren mișcător, după care le demolăm și minuni de felul ăsta.

Am descoperit un filmuleț cu distrugerea unui pod/ pasarelă din Anglia, un pod de care pur și simplu nu a mai fost nevoie. Totul s-a petrecut într-o singură noapte, aproape 16 ore. O zi a fost un pod pe autostradă, a doua zi nu a mai fost.

Podul ăsta a fost peste 6 benzi de autostradă, deci vă imaginați cât de lat și mare era. Pe mine mă enervează să vad cum au pus dale de beton sub excavatoare să nu distrugă autostrada. Cum au venit să curețe la sfârșit autostrada ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cum au pus parapeții de protecție ca și cum au fost acolo dintotdeauna. Și totul a durat o noapte.

Nu îmi pot închipui cât ar fi durat în România. Câte zile/ săptămâni ar fi trebuit închisă porțiunea de autostradă. E adevărat că sunt o grămadă de bani la mijloc. Cu mulți bani poți să ai atâtea excavatoare deodată și atâtea camioane să poți debarasa resturile de pod.

Dar aici nu sunt pauze lungi și dese, nu sunt doar Doreii ce lucrează în umbra celor mulți ingineri care stau degeaba. Nu sunt o grămadă de mite aruncate dintr-o parte în alta de la consilier la consilier.

Dar este posibilă totuși așa o demolare, poate e totuși de pe o altă planetă…Știu sunt 5 minute lungi de filmuleț în care e pe repede înainte tot ce s-a întâmplat, dar merită văzut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s