Statul la coadă poate aduce profit

Chiar dacă stăm la cozi la magazine că vrem sau pur și simplu suntem forțați, noi ca nație românească suntem o nație ce ne place să stăm la coadă.

Stăm de zeci de ani de zile la orice fel de coadă și ne place. Stăm din generație în generație. Le place și celor de la ghișeele de la instituțiile de stat să vadă lumea că așteaptă, le place celor ce fac reduceri mari la magazine să vadă lumea cum stă la coadă și se îmbulzește, dar ne place și nouă să fim acolo la o coadă. Așa simțim că aparținem de ceva.

La noi s-a și inventat pusul la o coadă chiar dacă nu știm ce „se dă”. Dar ne punem la coadă că sigur e ceva mișto dacă stă lumea la coadă. Dar după atâția zeci de ani de amar de zile nu am văzut pe nimeni să facă bani din asta.

Cum poți să faci bani din asta? Ei bine stai la coadă pentru alții. Se lansează un telefon nou nouț? Sigur o să fie vreun client ce vrea să aibă el primul telefon din oraș/ țară. Pentru asta poate să te plătească pe tine să stai tu la coadă pentru el pentru o mică sumă. Vrei să prinzi primul tigăile la un sfert de preț de la un hypermarket? Plătești pe cineva să stea în locul tău.

Omul ăsta pe care îl poți plăti și se trezește de dimineață devreme, poate să stea chiar și toată noaptea ca să fie primul la coadă dimineața și tot așa.

Chiar nu aberez. în SUA bineînțeles, țara tuturor posibilităților și atentatelor, sunt oameni care fac bani buni din asta. Nu văd de ce nu am face și noi dacă tot avem atâta experiență în a sta la coadă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s