Greu la oraș (II)

Am încercat să găsesc o scuză. Am încercat, sincer acum.

Dar parca pur și simplu rămâi fără cuvinte când te lovești de așa ceva prin oraș…

Încerci să intri în mintea omului să îți dai seama ce l-a împins să facă asta. Te gândești că nu e o greșeală pentru că așa modificare nu poate să apară din greșeală la tine pe mașină. Nu e ca și cum a trecut un porumbel și și-a lăsat urmele pe mașina ta. Nu.

Adăugarea asta ai făcut-o cu bună știință. Te-ai trezit într-o dimineață și ai zis că trebuie să își pui lanț pe mașină. Dar nu ca să o protejezi, că doar nu e bicicletă. Nuuu, vrei să pui un lanț decorativ. Dar nu o să pun un lățișor cu o cruciuliță ca alții la gâtul meu, o să pun un lanț pe numărul de înmatriculare. Da așa o să fac.

Și pentru asta te-ai dus la sudorul din capătul satului, știi tu ăla ce sudează orice și face să arate ca nou. Nu contează că e o bară de rezistență de la o mașina ce nu are voie să fie sudată ci maxim înlocuită cu tot cu mașină. Nu contează că el sudează și biciclete rupte și le vinde prin sat ca noi, că doar ce se poate întâmpla rău?

Te-ai dus la om, te-ai dat peste cap să faci un suport de metal înainte pentru numărul de înmatriculare, ai făcut rost de lanț și ăla ai fost. Ești cel mai tare din sat acum, ai lanț la plăcuțele de înmatriculare. Acum cine te poate întrece. Poate doar tu dacă îți pui jenți mult mai mari decât maximul admis la tine în talon. Sau poate dacă îți vopsești geamurile mai fumurii ca ăstalalt deștept și anunți lumea prin sat la portavoce că te-ai întors de la oraș.

Dar până ajungi de unde ai venit tu, eu ți-am făcut poze, să vadă și alții cât de șmecher lanț ai..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s