Fântânel face cinste

Începutul poate părea reclamă, dar nu este, aveți răbdare.

Fântânel este un aparat-dozator de unde poți să îți cumperi apă sau sifon filtrate. Costă 50 bani 2 litri și e foarte la îndemână de luat apă, în special că la fântânile publice din Timișoara apa nu este tocmai cea mai pură (zic asta pentru că apa lasă urme pe sticlele folosite).

Acest „stil de viață” cum zic producătorii dozatorului, îl am pentru ca găsesc unul destul de aproape de casa mea și de fiecare dată profit cât de mult de bănuții dați pe apa, luându-mi neapărat apa plată rece, nu doar filtrată și la temperatura camerei.

Eu deobicei merg cu 2 bidoane de 6 litri, cheltuind astfel 3 lei întregi. De ceva timp însă aparatul nu îmi mai cere 50 de bani la fiecare 2 litri, ci la fiecare 3 litri. Realizez că nu e cine știe ce, dar e plăcut așa să vezi că primești și ceva gratis așa din când în când. Am reușit să iau așa apă măcar de vreo 4 ori, până când cineva cred că s-a sesizat și i-au anunțat pe cei de la Fântânel și au venit repede să repare asta.

Oricum problema asta nu era observată decât de cei cu bidoane, nu și cei care veneau cu sticla de 2 litri, din motive evidente. Oricât de mult și-ar fi dorit cei cu sticlele de 2 litri să folosească toți cei 3 litri nu ar fi avut unde să îi pună. Chiar am văzut și pe cineva care a încercat pur și simplu să lase să curgă în gol numai să facă risipă, dar tăvița de recoltare a apei este destul de plată și nu a făcut altceva decât să se stropească foarte tare pe bluză. Așa-i la bătrânețe.

Am și filmat momentul în care am primit cadou 2 litri de apă, dar mi-e rușine de ce am filmat pentru că am filmat cu telefonul vertical. Rușine mie. Dar dacă ar fi avut un întrerupător – oprit pornit, în loc de un buton ca la sonerie (foarte proastă ideea) ce trebuie apăsat continuu cât timp curge apa (30 secunde per 2L) atunci sigur aveam timp de creat video-ul mai frumos.IMG_20151105_090721

Un răspuns

  1. […] la coadă la Fântânel. Există la fiecare dozator doi robineți de unde poate curge apa sau […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s