Arhitectură ca nuca-n perete

Nu îmi mai e noutate când văd în oraș clădiri noi băgate între blocuri sau între case vechi de zeci de ani într-un spațiu total nepotrivit pentru cei din jur. Nu are rost să îmi bat capul de modalitatea de primire a autorizațiilor de construire, pentru că nu asta e treaba mea și nici nu am dovezi în acest sens.

Dar ce pot observa este cum o clădire

ce a apărut de ceva ani în Timișoara arată efectiv ca nuca în perete, când te uiți la ce e în jur. Nu cred că e vreo definiție mai bună pentru expresia asta.

Pe o stradă doar cu case de maxim un etaj, unde nu s-a mai construit de zeci de ani de zile, a răsărit o clădire mare și penibilă de sticlă, de doar 3 etaje.

Nu are rost să luam în considerare că geamurile de la birouri sunt lipite de ambele case din stânga și din dreapta ei. Nu are rost sa luăm în considerare că i-au luat toată lumina posibilă ce o aveau până acum. Nu luăm în considerare că aparatele de aer condiționat sunt lipite de case și sigur nu sunt deloc silențioase.

Dar serios, arată ca naiba cum e ieșită în afară după linia caselor, cât de înaltă e și diferența enorma de arhitectură între ținuta business și cea rezidențială. Oare o avea autorizație de la ISU?PANO_20151009_183410 PANO_20151009_183527

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s