Verificare zi de naștere

Am intrat astăzi pe mai multe site-uri ale unor nume celebre când vine vorba de alcool tare, cum ar fi Jack, Ballantine’s, ș.a.m.d. Am vrut să văd la fiecare câte tipuri de băuturi au, în afară de cele standard, ce nu le găsești la orice hypermarket, ci doar în magazine de specialitate pentru că o sticlă ajunge și la câteva milioane. Mi-a trebuit pentru un prieten.

Ceea ce m-a intrigat a fost că absolut fiecare site îți cere data nașterii ca să poți să intri. Dacă nu ai 18 ani nu ai ce căuta la ei pe site. Serios?zi nastere

Păi în primul rând, pentru tine major, e o trezire la realitate pentru că îți dai seama că nu mai trebuie să minți în legătură cu vârsta ta când intri pe astfel de site-uri. Mai mult, de fiecare dată îți amintește că te-ai născut în anii 80 și că a trecut mult timp de atunci.

Dar ce măsură de siguranță mai e și asta sincer acum? Peste ce informații confidențiale și dăunătoare pot da minorii, că pentru ei e pus filtrul, să rămână cu sechele? Pe ei i-ar interesa doar care alcool e mai tare pentru o petrecere oarecare. Pe ei îi interesează unde găsesc alcoolul ăsta cât mai ieftin. Nu o să vină nimeni să citească povești despre alcool, când tot ce vor este să îl bea, cât mai repede și cât mai mult.

Nu cred că o să intre vreodată vreun minor, să citească texte de genul:

Forma si fondul l-au preocupat in egala masura pe Xulescu, care a apreciat dintotdeauna calitatea. Cu un talent remarcabil de a face whiskey si o minte stralucita, acesta a ales un izvor aflat intr-o pestera pentru a produce whiskey-ul sau, fiindca apa din acea sursa nu continea fier. Desi au trecut peste 150 de ani de atunci, acelasi izvor este folosit si astazi.

Și dacă intră? Pentru că o să intre, pentru că alegerea unei vârste la întâmplare este foarte ușoară. Chiar, a făcut cineva o statistică cu vârsta celor ce intră pe site-uri cu și despre alcool? Oare se vede că majoritatea ar avea sigur peste 60-70-80 de ani? Sigur fiind mai greu cu matematica, minorii or să aleagă o vârstă cât mai îndepărtată de prezent să fie siguri că pot să intre pe acest site interzis.

Dar cei cu astfel de site-uri pot sta liniștiți, doar cei cu vârsta peste 18 ani pot intra la ei pe site. Minorii sunt ținuți la distanță, ei doar pe click! si pe protv pot intra, unde pot vedea o grămadă de conținut cu un puternic impact emoțional, ce e la modă zilele astea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s