Înghețul ștergătoarelor auto

Cam toți șoferii sunt supărați pe iarnă. Nu o suportă, nu pentru că e frig sau zăpadă, cum să nu îți placă asta, ci ce se întâmplă atunci când e frig și zăpadă. 

Se aburesc geamurile, îngheață ușile, se depune gheață pe parbriz, îngheață și se strică ștergătoarele noi cumpărate în vară, se aburesc geamurile, nu pornește mașina, traficul este infernal, lunecă pe gheață cauciucurile când pui frână, trebuie curățată mașina, trebuie încălzită mașina…

Astea sunt doar așa câteva ce mi-au trecut prin cap așa la prima vedere. Motive simple ce pentru un șofer ce depinde zilnic de o mașina, fie ea de servici sau personală, sunt groaznice iarna.

Vara trebuie doar să dai drumul la climă și poți pleca. Iarna pe de altă parte trebuie să faci un ritual înainte de fiecare plecare. E plin pe interneți de exemple de ritualuri, de sfaturi mai mult sau mai puțin pertinente.

Multe dintre ritualurile de pregătire pentru aceste momente sunt de fapt să preîntâmpini ce o să se întâmple. Acoperi parbrizul cu o folie să nu înghețe, pui dezumidificatoare să nu se aburească geamurile, parchezi strategic să nu „bată” roua de dimineață pe geamuri și să înghețe și așa mai departe.

Una dintre cele mai întâlnite metode de a preveni problemele de dimineața de iarnă, este de a ridica ștergătoarele cu o seară înainte de a pleca. Atunci instinctul nostru de „Busu de la meteo” este așa de puternic, încât știm cu o seară înainte ca dacă ridicăm ștergătoarele de parbriz ele nu o să înghețe și nu o să se lipească de parbriz.

Cel mai bun exemplu în acest sens este un șofer hotărât să salveze chiar și ultimul ștergător rămas viu pe mașina lui. Chiar dacă e de-a dreptul imposibil să folosească ștergătorul neînghețat, din cauza lipsei evidente a celui de-al doilea, omul și-a ridicat ștergătoarele să nu îi înghețe.

Poate de fapt omul și le-a ridicat că tot uită ca îi lipsește unul și ajunge să folosească bara de metal pe post de ștergător, cine știe. Poate așa l-a prins iarna și de fapt nu le-a ridicat să nu înghețe ci doar să fie precaut.

Oricum chiar și așa, dacă le ține sus doar că e uituc, sunt șanse foarte mari să îi sară la loc în mers iar impactul unei bare de metal pe un parbriz sunt mult mai mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: