Bizonii din trafic încurcă și când nu există

Centrul minunat al Timișoarei este în plină reabilitare. Sau mă rog, după spusele primarului oficial e gata de măcar o lună, că altfel nu mai primește fondurile europene.

Problema acestei reabilitări este că o mare parte din centru a devenit pietonal. Nu e așa mare problemă pentru pietoni, dar e mare de tot problemă pentru șoferi. Cum se știe foarte bine, avem șoferi ce sunt foarte indisciplinați în trafic, așa numiții bizoni. Ei sunt cum sunt în trafic, dar sunt la fel de, să le zicem animale, și când e vorba de parcat mașina.

„Atâta timp cât mașina nu încurcă o pisică maidaneză să treacă pe trotuar, sau prin mijlocul străzii, ea poate fi lăsată oriunde. Atâta timp cât mașina încape pe o stradă, ea poate fi lăsată chiar în mijlocul ei.” Asta a fost doar o secțiune din crezul bizonilor de oriunde, nu doar din Timișoara.

Așa că autoritățile în loc să arunce cu amenzi în stânga și dreapta pentru cei ce parchează unde li se oprește motorul și inspirația, ele au decis să instaleze stâlpi peste tot unde ar putea parca un bizon.

În centrul reabilitat bineînțeles că e aceeași situație: bizonii sunt împiedicați să nu intre cu mașina până pe treptele Domului Catolic din Piața Unirii cu stâlpi și garduri. Ele însă nu sunt gândite pentru intervenția unei ambulanțe sau a unei mașini de pompieri.

Cum și ele sunt suflete de mașini, nici ele nu pot intra în centru în caz de urgență și neprevăzut. Chiar astăzi a fost un caz, alarmă falsă din fericire – dar asta nu se poate știi decât când se ajunge acolo, chiar în Piața Unirii reabilitată. Pompierii nu au putut intra din cauza stâlpilor pentru bizoni, decât după câteva mișcări de dat jos din mașină pentru a putea fi îndepărtate obstacolele.

Altă dată poate fi mult mai urât, dar tot ce putem face e să ne rugăm să nu ia foc patiseria preferată din centru, pentru că nici o mașină de pompieri nu o sa ajungă acolo, la timp.pompieri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: