Spionaj la nivel de bloc

Ca în fiecare bloc cu apartamente, nu prea poți să faci cine știe ce fără ca babele din bloc să știe despre asta, fie că vrei, fie că nu vrei. Am nimerit într-un bloc în care media de vârstă depășește bunul simț și noroc că a venit pe lume bebele nostru că a coborât sub 100 media.

Recent am auzit din gura vecinei de la parter cum un vecin de la 4 a avut nu știu ce probleme de discutat în miez de noapte. Eu nu am auzit de problemele respective, pentru că stau mai aproape pe înălțime decât ea, dar am fost pus în temă rapid.

Distracția cea mai mare pentru mine când urc în bloc este să aprind toate luminile și să fiu cu ochii în patru dacă e cineva pe casa scării. Știu că un om normal nu ar fi curios de așa ceva și ar aprinde becul și ar urca normal. Îmi amintesc că și eu eram așa.

Până când într-o zi am venit liniștit acasă fără să mai aprind lumina pe casa scării. M-am bazat pe instinctele mele de fată mare la urcat și orientat în spațiu. Pană am ajuns la etajul 1 (din 5 câte aveam de urcat) și m-am speriat, cum rar am mai făcut-o în viața asta.

Între etajul 1 și 2 era baba tanti în vârstă de la etajul 2, atârnată de-a dreptul de balustradă cu capul în jos. Așa stă ea normal. Pe întuneric. Pot să spun că vremea nu a fost prea blândă cu ea. Dacă dicționarul de expresii românești ar avea poze, în dreptul „ai scăpat de dracu și ai dat de mă-sa”, poza ei ar fi sigur acolo. Asta e, e adevărul.

Ea are ritualul de a se atârna de balustradă acolo între etaje să vadă ce se mai întâmplă. Nu e ca tanti de la etajul 1 care (încă) se ascunde de oamenii care aproape o prind că stă să spioneze. La baba tanti de la 2 asta nu mai e o problemă. Poate era cândva, dar acum sigur nu mai e, poate că nici fizicul nu o mai ajută să se ascundă.

Singurul incovenient al babei vecinei de la 2, este că întrerupătorul luminii de pe scară este în dreptul etajului și nu între etaje. Așa că uneori rămâne pe întuneric. Chiar dacă singură, chiar dacă pentru câteva secunde.

Poate atunci când m-a speriat pe mine și eu am speriat-o pe ea, nu știu, dar eu m-am speriat primul.

Cam așa arată baba tanti de la 2 atârnată de balustradă. Am făcut și poză pe întuneric, dar din motive evidente nu v-o arăt.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s