Italienii își cenzurează arta

Italienii sunt foarte expresivi și mândri de ei. Atunci când vorbesc, dar și atunci când se exprimă prin artă, italienii o fac cu patos. Cu toții știm

o grămadă de artiști italieni faimoși în lume, ce până azi au rezistat în istorie cu operele lor.

Dar operele lor nu sunt pentru toată lumea se pare. Nu știu cine a organizat vizita președintelui Iranului la Roma, sau ce i s-a zis organizatorului.

Treaba e că o dată cu vizita istorică a iranianului, cineva s-a gândit să acopere toate nudurile din Muzeul Capitoliu ca nu cumva să-l ofenseze pe președinte. Omul a vizitat și Vaticanul iar printre altele a cerut sau i s-a propus să vină și la muzeu.

Imediat cineva, care cred că a avut mult prea mult zel,a acoperit total toate nudurile existente în muzeu.

E ca și cum vine cineva la tine acasă iar tu te pui să acoperi bucătăria cu cearceafuri, pentru că omului nu îi place să gătească. Păi atunci tu de ce îl mai inviți la tine? Mai bine vă vedeți în oraș.

De unde și până unde trebuie să faci asta? Dacă omului nu îi convine cum arată casa ta, atunci nu mai veni dom’le în vizită.

Așa și la Roma, din atâtea locuri ce puteau fi vizitate, omul nu putea să viziteze alte locuri? La o simplă căutare pe google găsim minim 50 de locuri de vizitat care să fie în standardele președintelui.

Dar s-a gândit cineva acolo dintre organizatori că poate, doar poate, președintele pentru asta a venit? Să vadă nudurile alea? S-o fi săturat omul, conform bancurilor cică, de atâtea capre și oi și a vrut să vadă niște nuduri normale?muzeu cenzurat

Un răspuns

  1. O zi mai târziu și câteva sute de km mai departe, francezii anulează un dineu între Holland și același președinte al Iranului după ce delegația iraniană nu a fost de acord ca în cadrul dineului să fie servit vin.

    Cel puțin teoretic, regulile protocolului diplomatic stabilesc exact modalitatea de abordare a situațiilor în care au loc întâlniri între oficiali din țări aparținând diferitor culturi. Bănuiala mea e că Rouhani se află într-un tur de forță în Europa, prilej cu care testează apele: un vin refuzat în Franța, câteva statui acoperite în Italia. Deh, altfel vezi lucrurile după ce ai scăpat de sancțiuni.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: