Știți cum pe vremuri la începuturile PC-urilor când ceream ajutorul „experților” pentru orice ce nu mergea, ne trânteau aceeași replică tot timpul, înainte să și facă ceva pentru noi: „Ai dat restart?”.
De pe atunci, noi care primeam peste cap această replică, o dădeam și noi mai departe să părem experți când cineva apela la noi. Partea bună la asta era că de cele mai multe ori asta mergea, pentru că așa se „reparau” încă de la începuturi o grămadă de probleme.
În zilele noastre, replica este exact aceeași. Cu toată evoluția electronicelor posibilă, un restart face minuni. Am încercat fără probleme restart-ul la smartphone-uri, la smart TV-uri sau la routere de net.
Restart-ul ăsta este ca un pansament. Un fel de somn adânc instantaneu pentru electronice, care le dă posibilitatea să își revină miraculos.
Știți atunci când conectați un video proiector cu un laptop și vă iasă din prima, dar următoarea zi nu mai merge, fără să fi schimbat ceva setări? Un restart le rezolvă pe toate.
Știți când smartphone-ul face figuri și ba se închide sau merge sacadat brusc și dintr-o dată? Un restart le rezolvă pe toate. Având în vedere că majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri își închid telefonul doar când le moare bateria, și pot trece săptămâni până să se întâmple asta, un restart nu ar strica niciodată.
Știți când vreți să legați un DVD player la un smart TV și brusc se comportă de parcă nu s-au cunoscut niciodată și DVD player-ul trebuie să scoată în oraș la un suc televizorul, înainte să se conecteze? Ei bine un restart la amandouă le rezolvă de parcă se cunosc de o veșnicie.
Au trecut anii, a avansat tehnologia, dar obiceiurile rămân aceleași, ca la un bătrânel care de la 12 ani bea țuică dimineața pe stomacul gol, că așa e el obișnuit. Țuica aia e de fapt restart-ul lui pentru ziua ce urmează.
Marketing-ul a evoluat, tehnologia e tot pe acolo, ambalata diferit 😀
ApreciazăApreciază