Una alta despre filmul… The Revenant

Sunt ceva spoilere prin textul de mai jos, așa că citiți cu atenție.

Am reușit într-un sfârșit să văd filmul de care se agață ultimele speranțe ale lui Leonardo DiCaprio să câștige un premiu Oscar. Ultimele speranțe să devină un actor împlinit. Sau cel puțin așa speră lumea.

Sunt convins că și el își dorește asta, dar nu la fel de mult cum în fiecare an în care DiCaprio joacă într-un film, tot internetul consideră că el trebuie să câștige, indiferent de ceilalți nominalizați.

Acum, acțiunea filmului The Revenant (cel care revine) este simplă. DiCaprio joacă rolul unui ghid turistic până la urmă. După el se ia toată trupa care vrea să ajungă într-un sat. Ei sunt în punctul A și la sute de kilometri de ei, în adâncă sălbăticie este punctul B.

În paralel pe acest teritoriu sălbatic este o trupă de indieni. Ei se plimbă de colo colo, căutând fiica șefului de trib răpită de cine știe cine. Până o găsesc cam omoară tot ce prind în zonă de la căprioare la oameni, fără ca ei să le facă ceva.

Ca să aibă filmul sens și motiv să dureze mult, la mijlocul distanței Leo și-o ia în freză crunt. Cum filmul e cunoscut mai de toată lumea ca și „filmul ăla cu ursul”, Leo și-o ia în freză de la un urs. Scena e făcută superb, ți se taie respirația și e foarte foarte explicită.

Explicită în sensul că arată prim plan cu colții ursului înfipți în gâtul lui Leo, cu ghiarele înfipte în spatele însângerat a lui DiCaprio și în general bătaia cruntă ce și-o ia. De filmat e filmat excelent iar efectele vizuale sunt perfecte.

În rest, acțiunea filmului este plictisitoare. Se întâmplă totul cu încetinitorul, dar totul. Din când în când mai moare unul ucis aiurea de indienii căutători de fata șefului. DiCaprio vorbește mai deloc, cred că mai mult vorbește în dialect indian cu fiul lui decât alte replici.

În rest suferă foarte mult, doarme în carcase de cai morți (chiar nu înțeleg sensul scenei respective) și nu îl omoară pe fraierul ăla ce l-o lăsat să moară în frig, la sfârșit de film. Mai mult, în loc să îl omoare, îl dă pe mâna indienilor care îl omoară fără motiv iar.

Per ansamblu nu știu dacă merită Oscarul, care oricum nu mi se pare neapărat că e o încununare a calităților unui actor. Sunt alte filme anul ăsta cu actori care parcă s-au chinuit mai mult, parcă s-au îmbrăcat mai bine în femei, sau care au urmărit cai verzi pe pereți mai bine.

urs

sursa foto

Un răspuns

  1. […] dintre actorii care se luptă cot la cot cu DiCaprio pentru câștigarea titlului de cel mai bun actor la Oscaruri este cel care joacă în The Danish […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: