Nu toate sfaturile de pe net sunt prostii (I)

Sunt o grămadă de sfaturi pe interneți, începând de la cum să îți crești copiii până la cum să cureți farurile de la mașina ta veche. Orice și oricând se poate găsi, mai ales ca toată lumea e expertă în orice.

Chiar dacă nu cauți asemenea sfaturi prețioase, tot îți apar la un moment dat în fața ochilor când navighezi pe interneți. Fie că sunt articole specifice pe site-uri specifice, fie sunt sub forma bombastică: „nu o să îți vină să crezi cum se curăță ochelarii”.

Ei bine, unul dintre astfel de sfaturi ce tot mi-au tot obosit retina este cum să cureți un fierbător electric de apă. El nu se murdărește ca orice alt electrocasnic, ci se depune un fel de ceva, fix pe discul ce încălzește apa. Discul ar trebui să strălucească precum un aluminiu bine șlefuit. Strălucește el ce strălucește, dar nu tot, ci doar în centru.

fierbator1

Eu am un astfel de fierbător care nu încălzește apa prin rezistența aceea clasică de la fundul vasului, ci printr-un disc care se încălzește. Ei bine la cât de frumos arată pe atât de păcătos este, pentru că partea care se încălzește cel mai tare din disc, atrage ceva din apă, de care nu vrea să se despartă.

Nu iese nici cu detergent, nici cu bureți speciali, cu nimic. Sfatul ăsta de pe interneți, spune că nu trebuie să freci cu nimic, ci doar să pui apă rece la fiert cu lămâie sau oțet.

Eu am încercat cu amândouă să fierb și chiar merge. Se pare că aceeași parte care atrage ceva din apă, atrage ceva și din lămaie/ oțet care ajută la eliminarea urmelor urâte.

Interneți 1-0 Sceptici.

fierbator2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s