Una alta despre filmul… The Danish Girl

Sunt ceva spoilere prin textul de mai jos, așa că citiți cu atenție.

Unul dintre actorii care se luptă cot la cot cu DiCaprio pentru câștigarea titlului de cel mai bun actor la Oscaruri este cel care joacă în The Danish Girl (Eddie Redmayne).

Filmul este despre un bărbat care a simțit toată viața că el de fapt trebuia să se fi născut femeie. Dacă la început doar se îmbracă și se comportă ca o femeie, termină filmul și viața prin a deveni una, în urma operațiilor de schimbare de sex foarte riscante la vremea aceea.

Actorul principal trebuie să te convingă încet încet că el este undeva înăuntru femeie. Chiar poți spune că reușește, dar uneori parcă prea mult încearcă să te convingă. Parcă prea mult clipește când se uită în oglindă și vede cât de frumos e, sau frumoasă? Parcă prea repede se rușinează în contexte când nu e neapărat cazul și o femeie poate nu ar face așa.

E destul de greu să zici că poți intra total în pielea personajului, dar ai minți dacă ai spune că nu te atinge la corason pe parcursul filmului. Dacă ar fi întuneric și ar fi doar lumina lunii disponibilă, din profil cu perucă și pălărie, chiar ai zice că este femeie. Ți-e oarecum ciudat să vezi cum toată lumea îl vede în film ca pe o femeie pe protagonist, dar nu așa ciudat, pentru că nici nu arată ca Benny Hill cu perucă.

Este un film foarte bun, iar dacă ar fi doar el și DiCaprio în cursa pentru Oscaruri, cred că l-aș sălta încă un an pe DiCaprio de premiu sincer. Per ansamblu pot spune că filmul mi-a amintit de o poză a celor de la Safely Endagered (care mi-am permis să o traduc), deci cam asta ar fi părerea generală despre film:

Danish Girl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: