Una alta despre filmul… The Spotlight

Sunt ceva spoilere prin textul de mai jos, așa că citiți cu atenție.

Avem un film bazat pe fapte reale și se învârte în jurul unei echipe de reporteri de la începutul anilor 2000. Pe vremea când încă se făcea presă prin redacțiile de ziare și nu exclusiv cancan-uri, exista în SUA o echipă de reporteri a unui ziar ce se ocupa de subiecte foarte importante.

Echipa nu relata știrile de zi cu zi, era cumva o echipă exclusivistă separată de restul ziarului, care putea urmări un subiect chiar și câteva luni de-a rândul dacă era nevoie până când articolul era perfect. De obicei ei făceau dezvăluiri importante din lumea politică și socială locală, care se zice că meritau așteptarea.

Povestea articolului în care se învârte filmul, pornește de la o presupusă acuzare de abuz sexual asupra unui minor de către un preot catolic. Pe lângă asta se presupunea că însuși cardinalul (preot cu cel mai înalt rang care raportează direct Papei de la Roma) știa totuși despre această acuzație dar a hotărât să o țină ascunsă.

Ținta echipei a început prin a-l deconspira pe cardinal, dar au ajuns să descopere că pe lângă faptul că acuzația inițială a fost adevărată, să se descopere că preotul nu a fost singurul care a comis această infracțiune, ci alți zeci de preoți din tot statul au făcut la fel.

Filmul te cam ține în priză de la început până la final, iar dacă actorul din rolul secundar, Mark Ruffalo nominalizat la Oscar dealtfel, nu juca în acest film, cred că puteam să apreciez altfel filmul. Nu știu dacă special pentru rolul ăsta o face, dar felul în care vorbește mai mult printre dinți mă disperă maxim.mark ruffalo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: