Boala românilor de a parca în gura porții

Nu există magazin sau local unde cineva să nu parcheze în ultimul hal chiar în gura porții. Cum majoritatea dintre ei sunt născuți în parcarea de la McDonald’s Drive, ei sunt obișnuiți să meargă cu mașina undeva, să oprească numai ei știu cum, să scoată cheia din contact, să deschidă ușa și să fie serviți instant dacă se poate.

Ar face orice să ajungă primii oriunde și să aibă cât mai puțin de mers până acolo. Ar sta să blocheze tot drumul minute întregi doar pentru că au văzut ei că cineva se îndreaptă către o mașină care este parcată pe locul lor de vis și sunt șanse să îl elibereze. Ar face 20 de ture de cartier, poate poate o să prindă locul visat.

Înțeleg unele situații când să zicem că e justificat. Cum este la Auchan-ul din mall-ul din Timișoara. Intrarea în magazin nu se poate face din stradă, ci ai de mers ceva timp, să urci ceva scări, să te învârți un pic prin mall până te lovesc ofertele. Acolo să zicem că ideea de a parca cât mai aproape de intrare, să nu ai de mers zeci de metri prin parcare, este cât de cât justificată.

Ceea ce nu este justificat este cum se parchează la Lidl-ul de pe Torontalului. Acolo lumea este extrem de leneșă. Nu s-ar chinui să caute un loc de parcare nici dacă îi amendezi. Cu toate că sunt multe locuri de parcare libere, lumea alege să parcheze lipit de intrare, doar să coboare din mașină și să se urce direct în coșul de cumpărături.

Individul de mai jos de exemplu, avea parcarea din stânga liberă total. Chiar a folosit-o, dar doar ca să întoarcă mașina să ajungă primul în intrarea magazinului efectiv. Ar fi parcat mai aproape dar se plimba un gardian pe acolo și cred că l-a intimidat.

Restul de oameni leneși parchează în continuarea unui leneș, că se știe dacă un bizon parchează primul prost, lumea doar pe el îl vede, nu și pe tine care te pui în spatele lui, tot parcat prost.

Dar totuși există scuza eternă: intru să iau doar o pâine, ce rost are să mă chinui să parchez, cu toate că sigur habar n-am.

lidl3lidl2lidl1

Un răspuns

  1. […] e ziua cu parcările idioate recunosc. Există multe locuri unde se parchează ilegal peste tot prin oraș. În multe locuri […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: