Românii nu prea știu să condimenteze mâncarea

Cum mă uit la foarte multe emisiuni cu și despre gătit am încerc să îmi condimentez mâncarea și viața cu un pic mai mult decât sare și piper. Încerc să aplic câte ceva din rețetele ce le mai văd, le aplic cuvânt cu cuvânt și ingredient cu ingredient sau doar le interpretez după cum mă apucă pe mine.

De mult timp îmi place să fac ceva de mâncare din ingrediente simple pe care doar eu le văd că pot ajunge fel principal, iar restul din jurul meu le consideră ingrediente ce pot fi folosite doar ca garnitură. Mă mulțumesc cu ceva simplu dar sățios care să îmi satisfacă foamea.

Urmărind emisiunile de gătit mă și informez despre existența multor ingrediente ce nici nu știam că există. Așa că mă iau frumos și cutreier supermarketurile după ele, doar doar o mai surprind pe soție când mai gătesc și eu.

Dar surpriză surpriză, în supermarket ce se caută și bineînțeles că se și găsește sunt mai mult mix-uri de condimente. O grămadă de variante pentru cei ce nu pot sau pur și simplu nu au chef să se gândească cum să le pună în mâncare și apelează la mix-uri gata preparate.

Pe lângă faptul că foarte multă lume folosește doar vegeta în mâncare, există o grămadă de mix-uri pentru aproape orice. Avem mix pentru grătar, carne de orice fel, sarmale, cârnați, drob, chiftele, mititei, fasole sau pilaf.

Nu găsești peste tot minunății de-ale gastronomiei cum ar fi anason stelat, cardamon, boia sau sare afumată, turmeric, ierburi de Provence, zahăr mentolat sau cu lavandă ș.a.m.d. Pur și simplu pentru cele speciale trebuie să te plimbi prin oraș la magazine specializate unde te pui și le cumperi mai pe toate să îți faci stoc acasă. Aceste magazine foarte rar rămân în aceeași locație pentru că nu prea au succes iar românii nu prea le caută.

Abia aștept să văd prin magazine mix-uri de scoici saint jaques cu crema de creveți cu curry sau Parfait trufe de soiamousse de ciocolată şi caramel de portocale sau raţă caramelizată şi risotto de morcovi aromatizat cu vanilie sau Foie mi-cuit cu jeleu de căpşune, caramel de Porto şi burete de dovleac, că o să fiu primul care le cumpără.

retete

sursa foto ProTv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: