Cum mergi la cumpărături dacă ai smartphone

Când merg la cumpărături îmi place să mă organizez și să fac listă de cumpărături. Sunt genul care pleacă după făină, pentru că trebuie neapărat făină pentru clătite, dar ajunge înapoi fără făină. Ajung așa pentru că mă duc cu gândul la clătitele respective și lângă raftul de făină este poate și raftul cu gemuri sau cremă de ciocolată. Cum nu mă pot decide repede, pentru că mă grăbesc să cumpăr făină, le iau pe amândouă, trec de raftul cu făină și uit să o cumpăr.

O fi probabil problema la mine că uit mult mai multe decât ar trebui să uit. Dar multe din lucrurile ce le uit nu le dau prea multă importanță și refuz să îmi umplu memoria cu ele. Asta, sau poate că am atenția unui bebe de 5 luni care se uită acum la o jucărie și dacă îi arăți altă jucărie îl interesează doar jucăria noua? Cine poate știi, cred că nimeni dacă nici eu nu știu.

Să revenim acum. Mă distrează foarte tare cei care merg la cumpărături cu hârtia și pixul (pentru a tăia cele cumpărate de pe listă). Dar nu în sine hârtia și pixul mă distrează ci că ei folosesc ca suport pentru hârtie smartphone-ul din dotare, pe post de suprafață plană de scris. Cei care merg cu hârtia bravo lor, treaba lor (cu toate că păduri tăiate blablabla), dar nu folosiți smartphone-ul pe post de suprafață plană de scris cu pixul pe hârtie. Folosiți smartphone-ul.

Există o grămadă de aplicații pe telefon ce au această funcție de a face liste de cumpărături. Eu folosesc una de mult, chiar una foarte faină. Pe lângă faptul că poți face liste să nu mai uiți ca fraierul făina, te poți conecta la internet în magazin, să vezi dacă între timp soția a adăugat ceva pe listă de acasă, de pe telefonul ei unde are instalată aceeași aplicație. Dacă se poate să adauge ceva înainte de a ajunge tu la casă cu atât mai bine.

Avantajul acestei aplicații este că adăugarea pe listă se poate face în momentul când realizezi că nu mai ai muștar, de exemplu. Vrei muștar, nu mai ai, iei telefonul adaugi pe listă. Mâine vezi că nu mai ai sare, iei telefonul adaugi pe listă și te duci și cumperi sare, cum să stai fără sare în casă?

Ideea e că aplicația o ai pe telefonul ce știi mai tot timpul unde e, putând să adaugi constant lucruri ce le vezi că dispar din casă. Dacă îți dispare televizorul ar trebui să suni totuși la poliție nu să mergi la magazin să iei altul ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Lista pe hârtie o faci doar când te hotărăști să mergi la cumpărături și atunci sigur o să uiți o grămadă de lucruri. Pe lângă asta trebuie să scrii cu pixul pe hârtie, cine mai face asta?lista

P.S.: nu fac reclamă la aplicația genială. Cine e curios să lase un mesaj de interes. Scris pe hârtie cu pixul dacă se poate.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: