De unde atâtea SEMNE DE exclamare?!?

M-am pus să caut zilele trecute o rețetă pe interneți pentru că nu mai știam exact o procedură de abordare a unor pulpe de pui în vederea gătirii lor perfect. Așa că am făcut cum face mai toată lumea și am început să iau la rând site-urile cu rețete.

Ce m-am enervat cumplit la un moment dat a fost că am găsit o rețetă care conținea atâtea semne de exclamare, cam câte E-uri sunt în mai toate mezelurile. Era site-ul unei doamne care și acum îmi stă pe creier cum putea să se exprime. La început părea absolut normală exprimarea la lista ingredientelor până când a început cu nebunia la descrierea efectivă a rețetei. Pe lângă excesul de semne de exclamare, femeia mai asezona și cuvinte întregi scrise doar cu litere mari. Nu mai găsesc site-ul să pot să dau copy paste, dar cam așa suna.

Se taie puiul felii, dar să nu îl tăiați PREA SUBȚIRE!!

Trebuie pusă sare și piper după gust, dar SĂ NU ÎL condimentați prea mult!!!

Cuptorul TREBUIE ÎNCINS înainte de a pune carnea!! Să nu puneți la temperatură mai mare de 180 DE GRADE!!

Mă rog nu mai continui cu exemplele că v-ați prins. Nu știu de unde atâta îndârjire și determinare să te streseze, dar poate era doar un fel de a spune să nu mai mănânc atâta și să îmi fac o salată simplă, ce atâta pui gătit. Fix așa scrie primarul cu nume de sclav al Timișoarei pe pagina lui de Facebook în special când cerșește atenție.

Mă disperă cum unii folosesc mix-ul perfect de litere mari și semne de exclamare chiar și în textele de zi cu zi, cum ar fi SMS-uri și e-mailuri. Nu înțeleg sensul folosirii lor. Dacă vrei să urli la om, pentru că asta se percepe la citirea majusculelor combinate cu semne de exclamare, pune mâna și sună-l și ai rezolvat problema.

L-ai distruge psihic și emoțional mult mai eficient decât să trebuiască să îl pui să își închipuie fața ta strâmbată atunci când urli. Oricum sunt șanse ca omul să creadă, așa cum fac eu, că doar atâta poți și nu ești în stare să apeși butonul de schimbare a literelor mari în mici și nici nu găsești unde e punctul dar ai găsit semnul de exclamare. Atunci te faci mai mult decât de rușine decât să creadă că vrei să îți impui punctul de vedere (cu forța).

caps

sursa foto

Un răspuns

  1. Și pe mine mă enervează cumplit excesul semnelor de punctuație (nu doar semnul exclamării, unii pun câte 100 de puncte după cate o propoziție) și mai ales frazele întregi scrise cu litere mari. Am senzația că sunt agresată verbal când mi se scrie în acest mod. 😂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: