Nu căutați hotelul de vacanță pe Google Maps

Sunt în mijlocul procesului de căutare a unei vacanțe mult dorite și așteptate. Cum anul trecut nu a fost chiar indicat să zburăm cu bebele, pentru că era încă în burtica mamei, am sărit peste concediul propriu-zis și l-am petrecut acasă când a aterizat bebele în viața noastră. Acum însă bebele încă stă unde-l pui, aproximativ, așa că încă putem să ne planificăm o așa zisă vacanță liniștită.

Cum accesul la informație este coșmarul agențiilor de turism, căutarea unui hotel se poate face foarte ușor cu ajutorul internetului. Se pot găsi o grămadă de recenzii foarte detailate ale locațiilor, ale plajelor, chiar și a personalului și cum putem să îl evităm pe patronul comunist care nu ne lasă să mâncăm pepene cumpărat de la magazin pe șezlongul de la piscina hotelului.

Așa se vede foarte ușor cum agențiile mint de îngheață marea în mijlocul verii. Se vede cu ochiul liber cum plaja „aproape de hotel” nu înseamnă aproape de hotel ci în același cartier deci cei 150 m declarați sunt de fapt 400 m și tot așa. Ai la dispoziție site-uri de la tripadviser și amfostacolo, unde lumea se plânge sau laudă hotelurile vizitate. Nu trebuie crezut neapărat tot ce se citește pe acolo, în special pe amfostacolo, pentru că românul are tendința să dramatizeze tot ce vede în jurul lui.

Românul dramatizează în special când vine vorba de micul dejun. Românul este obișnuit ca dimineața, acasă la el, să aibă 34 de feluri de mezeluri, ouă gătite în măcar 5 feluri, 52 de sortimente de fructe și legume și tot așa. El normal mănâncă maxim o felie de pâine cu unt dimineața și o cafea, dar i se pare absolut revoltător ca în cele 7 zile ce le petrece în concediu să nu aibă masa plina și variată.

Să nu deviem de la discuție totuși. Pe site-urile de recenzii găsești chiar și harta cu locația exactă care poate fi vizualizată chiar la nivel de stradă în detaliu. Dar să nu faceți asta. Așa am făcut eu pentru viitorul concediu cu mai multe locații și mai că era să renunț total la concediu.

Ce trebuie știut este că mașina google care face poze pentru vizualizare stradală a locațiilor, nu prea poate să meargă să facă poze în plin sezon pentru că este aglomerat. Așa că merge prin Grecia, de exemplu la sfârșitul sezonului, prin octombrie, noiembrie, decembrie. Atunci toată Grecia este în stadiu de hibernare și toate hotelurile/ magazinele/ tavernele sunt închise.

Toate străzile arată de parcă ar fi fost război, nu există nimic deschis (normal dealtfel), mizeria este în apogeu iar totul este posomorât. Ce să mai zic de pozele aeriene unde se vede lipsa umbreluțelor și a piscinelor albastre. Așa că m-am uitat cât să îmi fac o idee de cum arată și am fugit virtual repede acasă că altfel o să stau acasă toată vara.sa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: