Nu orice merită gătit acasă

Eu sunt adeptul gătitului acasă cât mai sănătos și să știu ce este în mâncare, nu cum fac cei de la prea multe restaurante care nu au mamă nu au tată, de bagă toate mizeriile în mâncare. Am văzut recent o rețetă de făcut croissant-uri acasă la tine în bucătărie. Părea interesant la prima vedere și chiar mi-a făcut poftă când bucătarul a scos din cuptorul de acasă croissantul perfect și rumenit gata de devorat.

Problema pentru mine a fost cu pașii ce trebuie făcuți să ajungi să scoți croissanturile din cuptor. Teoria zice că este muncă efectivă asupra rețetei de doar 45 minute. Cine nu are timp 45 de minute, să își facă zic, pentru că vorbim totuși de croissante. Dar treaba nu stă chiar așa de ușor din păcate.

Ca să faci croissant acasă trebuie să te apuci azi, luni, iar scosul din cuptor va fi abia miercuri. După primul frământat aluatul trebuie lăsat peste noapte la odihnit, la fel și după ultimul frământat. Între prima și ultima frământare mai sunt măcar 3 frământări. Fiecare din cele 3 frământări intermediare este întreruptă de măcar 30-40 de minute pauze de refrigerare.

Așa că timpul ăla efectiv de muncă de 45 de minute este oarecum real, dar parcă pauzele lungi și dese din zicala românului se aplică mult prea agresiv la făcutul de croissanturi.

Așa că mai bine cumpărați unul, pentru că cei ce le vând mai mult ca sigur o să facă croissantul fix ca în filmulețul de mai jos, adică foarte ușor. Iar munca de 2 zile pentru mâncat unu două croissante, „că câte” o să mănânci până la urmă nu se merită.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: