Apple și interzisul fumatului în spații publice

Am fost foarte dornic să merg în prima zi după aplicarea legii anti-fumat în spații publice prin mall, să văd cum se respectă legea. Două dintre cele mai frecventate „terase interioare” de fumători din mall sunt la parter chiar la intrarea de la localul cu cafea la suprapreț.

Una este la o cofetărie, alta la un birt cu o terasă destul de mare. Amândouă aveau de fapt două terase, o parte înconjurată de o cușcă de sticlă iar cealaltă „în aer liber”. Majoritatea timpului amândouă terase ale birtului sunt pline de oameni și de figuri. Raportul de produse comandate și oamenii prezenți este de 1 la 4, atât de multe figuri sunt (adică un suc cu 4 paie la 4 oameni).

Așa că am fost ieri în inspecție, că doar în prima zi de intrare în vigoare a legii se merge în inspecție. La fel s-a făcut și prin Timișoara și s-au dat deja 5 amenzi. La terasa de la cofetărie era liniște, chiar dacă era plină totuși, iar toate scrumierele din partea înconjurată de sticlă ce erau standard pe masă au dispărut și nu era nici un infractor ce încălca legea.

În schimb la terasa cu figuri s-a întâmplat ceva miraculos. Nu a mai trebuit să mă uit prin geamul ce înconjura terasa de fumători să caut infractori. Terasa de fumători pur și simplu s-a închis cu totul, nu a dispărut, dar s-a închis.
Acum geamurile sunt acoperite cu stickere ce anunță noul magazin Apple din mall (sau partener sau ceva), pentru că nu ajungea doar unul bineînțeles. Cine știe, poate Apple a făcut lobby la guvern să se aplice o dată legea să se închidă terasa, să poată să își facă ei sediu în locul cuiva, că și așa nu prea mai sunt spații de închiriat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: