Florin Călinescu, juratul de care avea nevoie ProTvul

De ceva timp a revenit la ProTv emisiunea Românii au Talent, împreună cu un nou jurat, al patrulea la număr. Florin Călinescu, sau cum îl știe lumea Floriiiiiiiiiiiiiiiiiiin Călinescuuuuuuuuuuuuuuuuuu, a revenit pe micile ecrane tot la ProTv. El a stat în umbră mulți ani și a făcut puține lucruri pe la TV din cauza multor probleme personale.

Pe vremuri era cumva regele ProTVului, arunca cu bani în stânga și dreapta sub formă de premii pentru telespectatori și să nu uităm a avut și Chestiunea Zilei, un fel de Tonight Show mai românesc. Problema a fost că formatul emisiunii cerea ca invitați vedete autohtone, dar cum acestea sunt mult prea puține de luat în seamă, emisiunea a durat cam trei ani dacă îmi aduc bine aminte. Ideea formatului o are acum Capatos la antene dar acum lumea cere doar maneliști și parașute ca invitați, deci nu poți băga emisiunile în aceeași oală. Între timp a mai făcut sketch-uri și seriale dar mai mult mărunte, care trebuie să recunosc nu m-au atras în nici un fel, deci nu pot să îmi dau cu părerea.

Acum la Românii au talent este ca o gură de aer proaspăt în juriu, cel puțin pentru mine. Acum eu „îl susțin” nu neapărat că e timișorean ca și mine sau că a fost în clasă la scoală cu maică-mea. Apreciez prezența lui pentru că are cam aceleași păreri cu mine când vine vorba de concurenți. Eu urmăresc emisiunea doar când apuc și doar în perioada de preselecții când vin toți nebunii. Aici, în perioada de preselecții, se simte prezența unui om mai normal în juriu. Zic asta pentru că vin talente și talente, dar mai vin și oameni fără toate țiglele pe cap. Iar până acum tot juriul era entuziasmat de orice retardat ce urca pe scenă, indiferent dacă era ceva de capul lui sau nu.

Andi Moisescu acceptă orice respiră pe scenă dar verifică înainte să nu fie vaccinat că altfel îl ceartă nevastă-sa că se infectează cu autism. Andrei i se face pielea de găină de la orice tâmpenie iar Mihaelei Țiganu (Răduleasca) ce poți să îi mai și ceri că te sperie când deschide gura lătrând.

Florin Călinescu e omul care se uită la ce e pe scenă și zice ce majoritatea celor ce se uită la televizor crede: că dacă e o tâmpenie pe scenă trebuie trimisă acasă. Ceilalți o ridică în slăvi și se ridică în picioare și aplaudă și li se face pielea de găină. După ce vezi o tâmpenie și cei trei crai de la răsărit totuși o admiră și laudă și o preaslăvesc ajungi să îți pui întrebări: oare nu mai văd bine? Oare e cu întârziere imaginea față de sunet? Oare nu mai aud eu bine? Cum să lauzi pe ăla în așa hal când omul a pierdut poate un pariu să urce pe scena?

Ei bine acum în loc să te mai întrebi asta, te uiți la Călinescu și îți revii, pentru că mi se pare că e singurul care pune degetul pe rană atunci când trebuie, sau se ridică în picioare să aplaude atunci când merită (cu toate că rar o face, poate că mai deloc). Mă bucur că a fost convins să stea în juriu și să revină pe sticlă după atâția ani și sper să reziste un pic mai mult decât Cotimanis care era o palidă copie de-a lui Călinescu de acum, dar măcar omul încerca. Mai sper și să nu se certe cu Mihaela și să zboare din emisiune, cu toate că nu așa a pățit Cotimanis, nuuu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: