S-avem un Paște colorat

 

Cum sunt printre mulții norocoși care sărbătorește amândouă bucăți sărbători Pascale anuale, am ceva experiență când vine vorba de văzut cum se vopsesc ouăle de Paști. Cam în fiecare an particip la colorat ouăle de Paști, chiar și cu privitul cum a fost anul ăsta. În fiecare an coloratul iasă sau nu prea iasă, depinde de vopseaua folosită.

Când se folosește la vopsit metoda tradițională cu foi de ceapă și modele de pe frunze, așteptările nu sunt foarte mari, dar știi bine ce trebuie să iasă și așa iasă. Cu vopseaua din comerț e însă o loterie. Într-un an cumperi vopsea de la o firmă interesantă și culoarea ouălor iasă perfect.

Atunci te pui și îți notezi ce firmă de vopsea ai folosit, pentru ca la anul să cumperi aceeași firmă. Dar de multe ori surpriza de anul viitor este că nu mai iasă coloratul așa cum trebuie, chiar dacă nu ai schimbat nimic de anul trecut. Alteori iasă la fel, dar nu mulți ani la rând așa că trebuie să tot experimentezi.

Așa am făcut și eu an de an, am încercat să memorez firmele ce trebuiau memorate să avem un Paște Fericit. Când mi-am și amintit de firmă sau mi-am amintit că trebuia sa îmi amintesc că există o firmă bună, atunci am cumpărat ce trebuie. Anul acesta am ajuns la un nou început de ciclu de cumpărare și soția a decis propus experimentarea unei vopsele noi (nu neapărat că anul trecut nu au ieșit cum trebuie, dar e loc de mai bine). Vopseaua nu este una standard ci una sidefată.

Nu prea știu nici acum ce înseamnă cu adevărat sidefat dar e în aceeași categorie cu perlat, adică încă o variantă de culoare inventată adăugată pe lista și așa lungă de culori inventate de femei să aibă motiv să mai cumpere o pereche de papuci roșii, chiar dacă mai are măcar una – una este roșu perlat, alta roșu sidefat, iar altă pereche este roșu cărămiziu. Roșu normal ne cumpărăm la anu’).

Pliculețul – cutie de vopsea, nu putea să aibă 3 culori denumite normal și-anume roșu, galben și alb. Nu, să ne înțelegem, cele trei culori poleite sunt: arămiu sidefat, auriu sidefat și bineînțeles argintiu sidefat. Puteam să pun o singură dată cuvântul sidefat la început, sunt conștient, dar atunci trebuia să renunț la „poleit” care și el există în descrierea culorii. Ei bine dacă urmați instrucțiunile cum a făcut soția, atunci culorile o să iasă exact ca pe coperta cutiei-pliculeț de vopsea. Dar exact.

Asta m-a și făcut să scriu despre ele, pentru că dacă până acum culoarea de pe plic îți dădea o idee de cum trebuie să iasă culoarea, de data asta culoarea a ieșit exact ca pe ambalaj. Adică oamenii cumpără un produs după ambalaj și de data asta chiar este exact ce scrie pe ambalaj.

Eu încă mă mir sincer de cum au ieșit și mă gândesc serios dacă o să împart la rude din ouăle colorate perfect, mai vedem. Iar pentru că săptămâna aceasta este doar Paștele catolic, iar peste o lună și ceva cel ortodox, iacă aveți niște sfaturi de alegere a vopselei. Nu o sa pun firma fix pentru că, nu-i așa, nu avem sponsori la postarea asta, dar vă prindeți voi după ambalaj.

Paște Fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: