Cel mai bun desert din lume dar și cel mai periculos se găsește la Lidl

Toate dulciurile ce conțin cel puțin una din ingredientele din sfânta treime (adică ciocolată/ caramel/ unt de arahide) o să fie tot timpul binevenite și încurajate la masa mea. Am descoperit de ceva vreme un desert ce are doar caramel, dar e foarte delicios, de la Lidl. Este doar din când în când la ei și este din gama specială de produse „de lux”. Crème brûlée pe numele lui de produs este de departe cel mai bun desert gata preparat, nu doar de la Lidl, dar din multe alte părți, aici incluzând și restaurante cu pretenții.

lidl

Nu mă pun acum să intru în rețete și detalii, pot doar să vă zic că acest Crème brûlée de la Lidl este genial. Crema este foarte foarte fină iar caramelul foarte aromat. Caramelul ce vine deasupra Crème brûlée-ului, vine într-un plic lipit de borcănelul în care este crema. Conținutul plicului care arată ca orice plic de zahăr și înăuntru și afară, trebuie turnat deasupra cremei și așteptat vreo 3-4 minute înainte de a-l devora. Minutele astea de așteptare îi permit caramelului să interacționeze cu crema și să se creeze o pojghiță minune, exact ca și cum ai topi zahărul cu o torță pentru gătit.

Atât de bun că după ce îl termini trebuie să iei fiecare picătură de cremă din borcănelul și așa mic să nu cumva să pierzi ceva din bunătatea cremei și cum altfel decât cu degetul. Așa am făcut și eu, cu amândouă borcănelele dintr-o porție, iar la ultimul am reușit să mă tai la deget. Având în vedere că lingurița nu mai e de folos când e gata crema, degetul a trebuit folosit.

Borcănelul are o folie ce trebuie dată jos înainte de a consuma conținutul. Eu nu cred că am avut răbdarea necesară să dau toată folia jos, așa că a mai rămas o bucățică în care m-am tăiat destul de adânc când am vrut să savurez și ultima picătură din cremă. Dar a meritat pe de deplin, pot să vă garantez.

P.S.: articolul nu este o reclamă, să fie clar. De ce aș face reclamă la un produs, doar ca să se termine de pe raft și să îmi rămână mie mai puțin?

3 răspunsuri

 1. Este cel mai bun desert pe care l-am mincat vreodată!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Zilele acestea l-am vazut in revista si chiar ma gandeam daca merita un drum pana la Lidl. Maine ii fac o vizita si il iau acasa. Articolul asta chiar a venit la fix, multumesc!

  Apreciază

  1. Grija mare la ambalaj 🙂 se calculeaza 2 bucati de persoana (impreuna au maxim 500kcal) pentru ca nu te poti opri la una

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: