Nemții și-au dat seama în ce lume trăim

Mai toată lumea merge pe stradă cu nasul în telefon. Mai la toate terasele lumea se adună să se vadă, dar stau cu nasul în telefon. La volan la fel, la cinema la fel. Aproape peste tot pe unde merge lumea, o mare majoritate dintre ei stau cu nasul în telefon. Lumea asta cam așa a ajuns.

Din cauza asta tot mai multe servicii/ lucruri se adaptează la această „cerere” și încearcă să facă tot ce e posibil, pentru ca aceștia să se simtă bine. Rar mai vezi un local fără internet wi-fi gratuit. Mașinile vin din ce în ce mai des dotate cu sisteme care să forțeze șoferii să stea cu ochii la drum și nu în telefon introducând sisteme hands free standard, sau ecrane proiectate direct pe parbriz pentru ca nici un apel sau sms să nu treacă neobservat.

La americani s-au inaugurat deja săli de cinematograf speciale doar pentru cei ce nu pot rezista o oră fără telefon, iar la intrarea în sălile respective este menționat acest lucru: „sală specială pentru utilizatorii de telefoane în timpul filmului”. Avem rețele wireless disponibile în tot orașul în aer liber și în parcuri.

Acum, nemții din orașul Augsburg, în urma unui accident rutier în care și-a pierdut viața o fată de 15 ani care era cu nasul în telefon, au decis că vor instala semafoarele în trotuare. Astfel cei ce vor fi cu nasul în telefon vor putea să vadă atunci când oricum se uită în jos în telefon, semafoarele care poate le va salva și viața.

E trist unde s-a ajuns și când mă gândesc că recent am văzut niște interviuri de acum cam 15 ani cred, în care lumea intervievată de pe stradă zicea că nu o să fie nevoie de mobile pe lumea asta, că oamenii pot comunica bine mersi la nevoie pe telefonul fix dacă e urgent, sau dacă nu printr-o scrisoare.semafoare

2 răspunsuri

  1. Eu cred, că pe zi ce trece știm tot mai puțin în ce lume…presupunem că trăim(?!).

    Apreciază

  2. […] Sursă: Nemții și-au dat seama în ce lume trăim […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: