Călare la mall

Cum zilele astea prin Timișoara e la modă plimbarea cu animalul de companie prin oraș cât mai nedomesticit dacă se poate, iată încă o necuvântătoare este văzută pe străzile orașului de cinci stele din vestul țării.

Nu departe de mall-ul din Calea Șagului, chiar vis-a-vis de fapt, dar foarte aproape de un parc de copii, un nene cu ceafă lată a ieșit la păscut. Și-a adus chiar și animalul preferat cu el, din lipsă de bemve. Nu e câine sau pisică, nici măcar o oaie îmblănită cum e noul obicei prin Timișoara se pare. E doar un cal amărât, foarte neascultător cu ceafa lată de la celălalt capăt al sforii de care era legat.

Pe lângă faptul că nu vad cum a ajuns acel cal acolo, nu am înțeles de ce a trebuit plimbat, la pas pe trotuar ziua în amiaza mare. Omul nici măcar nu s-a deranjat să coboare cu el de pe trotuar să aibă un pic grijă. Calul nu era, cum am mai zis, ascultător. Tot timpul trăgea de sfoara cu care era legat, tot timpul era nemulțumit, chiar dacă ceafa lată l-a scos la promenadă.

Bineînțeles că nimeni nu a avut curaj să îi spună ceva, bineînțeles că nici un polițist local sau de orice fel, nu a fost prin zonă pe tot parcursul plimbării. Plimbarea toată a durat măcar jumătate de oră, la pas, printre cetățenii orașului de 5 stele cum este promovat mai tot timpul.

Nu are rost să ne gândim că un animal de așa o talie este foarte greu de controlat iar pe lângă asta este foarte imprevizibil. Nu are rost să ne gândim  și la ce pericole au fost expuși cei din zonă. Să ne gândim doar că a fost vreme frumoasă și să sperăm că animalului nu prea i-a plăcut la plimbare și că nu o să mai vrea să plece de acasă data viitoare.cal1cal2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: