Caloriile la vedere

Toată lumea este mai mult sau mai puțin mai conștientă de mâncarea ce o mănâncă zilele astea. Ne uităm după etichete bio, să nu fie E-uri scrise pe ambalaj (chiar dacă nimeni nu mai scrie efectiv E-uri pe lista de ingrediente ci denumirea lor mai științifică cum ar fi E621 noul glutamat de sodiu sau E252 noul nitrat de potasiu), numărul de calorii la suta de grame și cine mai știe după ce ne uităm.

Tot văd reclame la mezeluri care sunt „acum cu 80% carne” sau cine știe câte procente mai mult ca de obicei, când de fapt așa ar fi trebuit să fie încă de la început. În momentul în care te lauzi de procentajul mare de carne dintr-un aliment în care lumea credea că are măcar 80% carne până acum, parcă te auto-denunți că erai producător de mezeluri cu tâmpenii băgate în mâncare în loc de ce ar trebui să fie, acum nici măcar 6 luni în urmă.

Cu toate că multă lume este atentă la ce cumpără, mulți alții nu sunt deloc atenți poate chiar total indiferenți și cumpără ce le vine la mână. Zicala românului referitor la haine cum că „suntem prea săraci să cumpărăm lucruri ieftine”, se aplică foarte bine și la mâncare, tot la noi românii. Nu toată lumea are grijă la ce cumpără dar parcă ar trebui să avem totuși.

Ce-ar fi dacă ar exista la mâncare afișaj precum este la țigări, cu atenționări foarte explicite și cu referire directă la un viitor diabet la 25 de ani dacă ești mai toată ziua la fast food și mănânci numai bunătăți. Cineva s-a gândit la asta și face astfel de etichete pentru brandurile de mâncare deja celebre.

Acest cineva are un cont de Instagram unde postează astfel de concepte în care arată numărul de calorii pentru multe produse ce se consumă zilnic, în contextul în care în România, recomandările sunt 2.500 – 3.000 de calorii pentru un bărbat, în funcție de activitatea zilnică pe care o prestează, iar femeilor li se recomandă 2.000 – 2.500 de calorii.

Ar trebui să te pună pe gânduri când un produs are direct 1000 de calorii, aproape jumătate din necesarul tău zilnic și tu îl bagi în tine pe post de gustărică între mese, nu?

calorii234

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: