Românii nu servesc semnele de circulație

A trecut ceva vreme de când semi-șantierul pe de Popa Șapcă a fost populat de muncitori. De data trecută de când au tăiat mai tot ce le-a venit în cale, acum au revenit pe plantație să mai blocheze ceva trafic. Ce să îi faci, așa e cu șantierele, nu ai ce să le faci.

Dar pentru a putea lucra cum trebuie și fără să închidă un alt pasaj din oraș cu această ocazie, cei de la drumuri au decis să închidă doar una dintre cele 2 benzi de circulație. E simplu, poți să mergi doar pe un singur sens. Pentru celălalt sens se ocolește orașul.

Totul bine, frumos și clar, chiar anunțat înainte să nu fie vreo surpriză pentru șoferi. S-au trezit băieții dis de dimineață, au pus semnele de interzis pentru unul dintre sensuri și au crezut că ajunge, că șoferii se vor conforma și vor merge doar pe sensul permis. Asta probabil într-o țară normală. La noi nu așa merge. La noi nu ajunge să pui semne de interzis pe un drum. Nu ajunge să îl blochezi vizibil. La noi trebuie atașat un Dorel să supravegheze că se respectă semnele de interzis. La noi fără Dorel e boierie.

interzis2

Cum pleacă Dorel de la post, cum se găsește un viteaz să depășească toată coloana de fraieri. Cum pleacă Dorel de la post, cum se găsește un viteaz să ocolească semnele de pe banda interzisă, intrând pe contrasens să se ducă el cu treaba lui pe banda interzisă, că doar el pe acolo avea treabă.

Adevărul că Dorel mai putea să pună un stâlp cu semnul interzis, că trei au fost mult prea puține și locul lăsat acolo în stânga parcă se cerea trecut.

Deci să îl cunoaștem pe Dorel. Dorel stă pe bordură așteptând un cocalar să depășească semnele de interzis. Poate nu se vede în poza de mai jos, dar Dorel are și lopata în dotare, în caz de nevoie. Dorel stă și se gândește oare cât mai are până termină tura asta și poate să meargă să plângă acasă că a ratat ieri penalty-ul România în prelungiri și putea să câștige meciul. Dorel chiar dacă pare plictisit și pare că nu își face treaba, nici măcar o mașină nu a avut curaj să depășească semnele de interzis.

interzis3

O să credeți că vorbesc prostii. Dar nu e chiar așa. Cum am trecut eu pe stradă, Dorel s-a trezit și s-a dus la plimbare. Nu departe, prin zona, la cel mai apropiat tufiș probabil. Nu a durat mult, dar a durat exact cât trebuia ca cel puțin 4 mașini (asta doar cât am mers eu pe stradă) să fenteze semnele de interzis. De prins am prins doar una să îi fac poză, mai grăbită, care pe lângă faptul că mergea pe banda interzisă, mergea și pe contrasens. Coincidența a fost că iar era taximetrist. Dar e doar o coincidență. Restul doar se grăbeau, una era să mă calce pentru că, din nou, se grăbea.

interzis1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: