Fitbit, am mari așteptări de la tine

Mă aflu printre încă printre destul de puținii oameni ce sunt în publicul țintă pentru a avea un smartwatch. Îi văd utilitatea și chiar mi-ar trebui unul și chiar nu e cazul să mă explic celor ce nu înțeleg fenomenul.

Ei bine după multe și îndelungi căutări, urmăriri de video-uri cu prezentări peste prezentări de produse, am găsit ceasul perfect. Nici prea scump, nici prea ieftin, nici prea butucănos, nici prea extra performant cu funcții ce nu o să le folosesc vreodată, ce mai, ceasul perfect.

L-am găsit, am făcut precomandă, pentru că așa de perfect era, că toată lumea era interesată și nu prea făceau față la comenzi. Am așteptat o lună să vină. Nimic. Am mai așteptat o altă lună să vină. Tot nimic. Deja începea să apară pe interneți oameni cum se bucurau de el. Eu tot nimic. Când mai multă lume însă s-a adunat să se plângă că sunt în aceeași situație cu mine, deja m-am îngrijorat că ceva se întâmplă totuși, iar minunatul meu cadou de Crăciun nu o să mai ajungă.

Am presimțit bine. Smartwatch-ul căutat era produs de Pebble. La sfârșitul anului 2016 însă, compania care producea ceasul a fost cumpărată de Fitbit și cu asta le-a fost sfârșitul. Instant s-au anulat toate comenzile și la fel de instant s-a desfințat orice suport tehnic pentru ceas, orice garanție este de acum inexistentă. Chiar dacă ceasul încă se află pe stoc acum în multe magazine, cumpărarea lui nu este cea mai indicată având în vedere lipsa unui suport tehnic, ce a fost anunțat că va fi întrerupt.

Acum sunt în căutarea altui ceas, dar o altă alternativă similară cu Pebble, erau cei de la Vector. Din păcate, sau din fericire, nici nu știu, și această companie tocmai a fost cumpărată de cei de la Fitbit. La fel ca la Pebble, orice suport tehnic dispare făcând pe termen lung ceasul inutilizabil probabil. În acest moment Fitbit se concentrează mai mult pe smartwatch-uri orientate către monitorizarea activității sportive, mai mult decât către un smartwatch care să exceleze cu funcții simple de notificări, ceea ce eu căutam evitându-i pe cei de la Fitbit.

Acum cu achiziționarea celor două companii ce se pricepeau foarte bine să facă un smartwatch simplu și eficient (cu o baterie ce ținea de la o săptămână la o lună) poate a venit momentul în care Fitbit să producă ceasul perfect?

Cel puțin să producă ceasul perfect pentru mine? Mingea e la tine Fitbit, nu mă dezamăgi te rog!

fitbit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: