Domo visează cai verzi pe pereți

După cum sigur ați auzit Domo își închide toate magazinele și rămâne accesibil doar online.

Da, visează cai verzi pe pereți, sau cum se mai zice în popor visează să ajungă eMAG (sau era invers?). Oricum este o decizie ce este luată pentru că business-ul nu mai merge cum ar trebui să meargă așa că încearcă și ei marea cu sarea.

Nu fac reclamă la eMAG, dar e destul de greu să ajungi ca ei, care nici ei nu sunt cine știe unde. Dar când nu ai concurență serioasă ajungi să fi cel mai tare din parcare. Chiar dacă parcarea e relativ goală, sau mai e unul altul pe acolo dar care sunt din clase mai mici.

Am fost ieri într-un magazin Domo, care era la fel de mare ca pe vremuri, doar că avea 90% dintre rafturi goale. A fost foarte deprimant. Problema mea este că marfa rămasă pe cele 10% din rafturi era la preț întreg, poate chiar unele produse mai scumpe decât media actuală.

Ei nu au auzit de lichidare de stoc, nu au auzit de reducere să scape mai repede de marfă (exceptând reducerile imaginare de pe site). Nu am auzit să facă vreun anunț mai serios de lichidare de magazin fizic și să pună prețuri mai joase.

Pentru că nu-i așa, era mult mai bine și ușor pentru ei să se scape de marfă, pentru că o carcasă de iphone cu 10 lei e oricând binevenită la român, chiar dacă nu are iphone – găsește el ce să facă cu ea.

Dar Domo visează să ajungă mari când ei nici o promoție nu sunt în stare să facă.rafturi goale

3 răspunsuri

  1. […] anul trecut DOMO și-a închis toate magazinele posibile, cel puțin unul dintre fostele spații din Timișoara a rămas încă […]

    Apreciază

  2. De ce-ar face ei lichidare de stoc, promotii, etc – cand pot vinde aceleasi produse direct din online. Poate magazinul era asa gol tocmai pentru ca mutau produsele din magazin in depozite.

    Nici eu nu cred ca mai au prea mari sanse – si nici pe departe sa ajunga sa se bata cu emag – insa succesul unui magazin (online sau nu) nu consta doar in reduceri, reduceri, reduceri ca asa’i invatat romanu’ cu promotia.

    Apreciază

    1. Sa fi vazut cum saptamani intregi, cu magazinul gol, aprindeau constiinciosi becurile multe, tipic pentru un magazin de gen, ca si cum era plin de electronice ce trebuiau fi vazute. Ce sa mai zic de gardianul care statea pe un scaun in vitrina si citea ziarul cat e ziua de lunga

      Apreciază

Lasă un comentariu