Nu mai fumați, nu are rost

Da, până la urmă s-a hotărât că legea anti fumat din România este totuși constituțională și va intra în vigoare. Nu îmi dau seama totuși când a putut să se considere că poate nu ar fi așa de la bun început. Sunt voci care spun că asta a fost doar o amânare a guvernuluia inevitabilului.

Oare o să se schimbe ceva în viața românilor de-acum în colo? Oare asta va fi sfârșitul prietenilor fumători-nefumători?

O să fie o grămadă de birturi în care nu o să se mai poată fuma. Asta în teorie. Pentru că va fi un afiș pe fiecare ușă care să zică asta, impus de lege. Dar oare mai știți cum a fost când a intrat legea inițial, cea în care se interzicea fumatul dar totuși afaceriștii au găsit o portiță?

Ba au făcut din tot localul, să zicem de 200 mp, 4 mp spațiu alocat nefumătorilor, ba au scos cu totul nefumătorii din local, pretinzând că acesta este un local pentru fumători și își asumă dacă cei ce nu fumează nu mai vor să treacă pe acolo.

Sau cum puneau o farfurioară pe masă, că nu aveau voie să pună scrumiere, pretinzând că ei nu le pot interzice clienților să fumeze, dar dacă o fac măcar să aibă unde să scrumeze.

Sincer să fiu nu o să îmi fie dor de venit acasă din oraș și să trebuiască să îmi spăl absolut toate hainele de pe mine. Nu o să îmi fie dor să miroasă pe holul de la intrare a fum de țigară, iar eu să îi înjur în gând pe vecinii de palier că iar au fumat pe casa scării, fiind de fapt de vină doar geaca mea cea care miroase a tutun.

Acum aplicarea legii o să fie clar cu susul în jos, că doar suntem în România. O să se găsească portițe de aplicare în toate birturile din România. Cine oare o să îi împiedice? O să le mai dea o atribuție în plus comunitarilor să verifice toate localurile din oraș? O să existe un turnător la fiecare colț plătit de stat care să dea în vileag localurile care încalcă legea?

Chiar nu cred că o să îi împiedice cineva, dar eu susțin cu tărie că nu mai e bă la modă să fumezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: