Mărțișoare pentru toate fetele, dar să fie la fel

 

Tot orașul e plin de vânzători de mărțișoare pentru nu-i așa, e mijlocul „triunghiului fericirii” pentru orice bărbat din România și nu numai.

TR
Pe lângă faptul că trec anii peste aceleași mărțișoare și cu greu găsești ceva nou de dat de 1 martie, foarte puțini se chinuie să aducă ceva nou pe piață. Exceptând pe cei care mai fac ceva hand-made nu mai poți să surprinzi pe nimeni cu aceleași mărțisoare. Nici nu mă chinui să îi menționez așa mult pe penibilii ce s-au grăbit să cumpere ambalaje cu Elsa din Frozen să fure ochii copiilor, dar înăuntru sunt tot cele vechi de 2-3 lei aurite cât se poate.

Acum când e vorba să cumperi mărțișoare la mai multe femei din același loc (de la tine din birou, sau școală), credința populară este că ele vor vorbi între ele și le vor compara să vadă care a primit cel mai frumos. Poate e adevărat, poate nu, dar ca să fi sigur că nu se aprind discuții din cauza ta, te pui și cumperi mărțișoare cât mai la fel.

Am auzit discuție ieri lângă un stand de mărțișoare, când o fetiță a venit foarte entuziasmată cu 3 mărțișoare total diferite unul de altul către tatăl ei. Acesta a sărit ca ars că nu sunt la fel și a trimis-o imediat să aleagă 3 la fel pentru că, citez: „Cu o faptă bună poți să creezi discuții, știi asta!” 

Fetița dezamăgită că a fost respinsă a început să inventeze similarități între mărțișoare când se vedea clar că seamănă între ele cum seamănă capra cu vulturul, doar doar să îl convingă să rămână cu ele pentru care și-a pierdut 5 minute din viață să le aleagă. Poate chiar erau la fel și eu am observat la fel ca tatăl ei că sunt foarte diferite, cine știe. Din păcate tatăl a fost ferm iar mărțișoarele au fost returnate.

Asta au mirosit și comercianții care de ani de zile au majoritatea oferte de 1 mărțișor la 3 lei sau 10 mărțișoare la 25 lei, pentru că cei 5 lei economisiți vor fi investiți în alt mărțișor mai important probabil. Afacerea este de neratat.

Anul acesta am luat primul mărțișor bebeluței mele și încă profit că nu poate încă să mă trimită să îi aduc un mărțișor specific cu ceva animăluțe sau insectuțe de care s-a îndrăgostit ea cine știe de pe unde. I-a plăcut mult de tot când l-a primit, știu asta sigur pentru că imediat a vrut să îl bage în gură să îl molfăie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: