Sunt mai rapid ca autobuzul

Am avut de mers joi dimineața până la Poșta Mare din Timișoara. Fiind foarte dimineață pentru mine am avut în vedere să nu mă duc pe jos, pentru că erau vreo 2 km de mers și eram un pic contra timp ca nu cumva să întârzii în altă parte (dar vai ce ocupat sunt). Așa că mi-am plănuit să iau autobuzul 40 pentru că oricum merge fix în aceeași direcție și are stație la vreo 500 m de căsuță.

Zis și făcut, am ajuns aproape de stația de autobuz când din spatele meu vine fix autobuzul așteptat. M-am bucurat inițial că era un pic de trafic între autobuz, care a ajuns în dreptul meu și stație, așa că am avut câteva secunde avans să ajung în stație fără să grăbesc pasul.

40Când ajung în stație, surpriză, autobuzul este tot acolo unde m-a prins din urmă acum câteva secunde. Traficul de care tocmai mă bucurasem că există era cu mult mai intens decât anticipasem iar mașinile se mișcau cam 1 metru la câteva zeci de secunde. Noroc că am mai fost la ceva lecții de matematică și fizică să îmi dau seama că autobuzul nu are cum fizic să ajungă în stație încă, iar după ce trece de stație o să intre fix în același trafic.

Mi-am zis că dacă deja am făcut 500 de m din cei 2 km propuși am luat-o pe jos și măcar o stație din cele 2 o să prind totuși autobuzul. Dar din păcate din cauza traficului, un drum de 5 minute ce îl făcea normal autobuzul pe această distanță, l-a făcut în 18, iar de abia la kilometrul 1,8 din distanța propusă de 2 km autobuzul a reușit să mă ajungă din urmă (adică în dreptul hotelului Conti).

401

Am economisit 2 lei pe bilet, fix ca-n bancul cu Bulă dar de data asta nu eu am alergat după autobuz ci autobuzul a mers la pas după mine. Oricum acum îmi dau seama că e bine că nu am luat autobuzul că altfel ajungeam mai repede cu 10 minute la poștă. Acolo am ajuns la 18 minute după deschidere, dar funcționarele de acolo nici nu erau la ghișeu ci încă în spate sorbind asurzitor din cafeluța de dimineață.

Un răspuns

  1. eu cred ca e mai placut sa mergi pe jos decat sa stai de geaba in autobuz, chiar si atunci cand sunt distante mai mari. Autobuzul e bun doar daca te ajuta sa castigi timp, altfel…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: