Când la muncă stânga nu vorbește cu dreapta

Am căutat zilele trecute pe interneți o rețetă pentru o prăjitură să îi fac surpriză nevestei. Chiar dacă citește nevasta postarea nu știe despre ce prăjitură e vorba, așa că tot surpriză rămâne. Am dat peste un canal de youtube, pentru că pozele cu rețete sunt așa din anii 90. Canalul este condus de niște doamne trecute de 50 de ani (după voce și limbajul blocat în anii 70 mi-am dat seama) care au explicat destul de explicit această rețetă.

Cum orice rețetă se face în foarte multe feluri am zis să mai caut și alte surse să văd ce și cum. Foarte repede am găsit o altă variantă în care aluatul se face total diferit, dar ce să vezi, sursa e același canal de youtube cu aceleași doamne, postările fiind la 2 luni distanță.

Mă gândesc că prima rețetă a fost postată pe ascuns când una dintre doamne o fi fost la tratament la Felix la băi, iar când s-a întors și a văzut ce a făcut colega a hotărât să posteze și ea aceeași rețetă în felul ei. Sau a așteptat când s-a dus la tratament băi la Felix colega să se răzbune cu aceeași monedă.

În ambele rețete se folosește aceeași lingură de silicon cu care este indicat în parte fiecare ingredient, exact cum indica Romica Jurca la TVR pe vremuri, orașele și temperaturile la meteo.

1

Sucitorul este la fel. Amuzant este că în prima rețetă doamna explică cum trebuie făină pusă pe blat să nu se lipească aluatul, iar a doua parcă în ciudă spune că nu trebuie pusă făină pentru că aluatul a ieșit foarte bine.3

La un moment dat trebuie dat aluatului întins o formă dreptunghiulară, motiv pentru care se folosește același liniar albastru cu găuri ce l-a avut probabil una dintre doamne prin generală. Mai este și posibilitatea ca una dintre doamne să fie profesoară și încă să pedepsească elevii cu liniarul punându-i să țină degetele „floricică”.4

Sunt tare curios cât de tare s-au certat pe alesul modului de preparare al rețetei și de ce prima a câștigat de a fost difuzată inițial. Ce știm este că cearta a durat 2 luni, cât timp a trecut până să se posteze a doua rețetă. Sincer doar scenariul cu plecatul la tratament la Felix mi se pare plauzibil. Mi-o închipui pe prima doamnă cum o filmează în scârbă pe a doua cum face ea varianta ei de prăjitură, de parcă a ei nu a fost destul de bună.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: