Cea mai ieftină pizza din oraș, la tine acasă

Ne-am pus să gătim pentru sâmbăta asta, iar meniul trebuia să includă „decât” o pizza vegetariană de post. Nu țin post, nu sunt vegetarian, dar asta am stabilit să fie azi în meniu. Așa că ne-am pus să gătim. Cu toate că, da, știu să fac aluat de pizza de la zero, pofta pentru pizza de azi a fost de foietaj în loc de aluat. Chiar și aluat de foietaj știu să fac de la zero, dar pur și simplu nu merită efortul așa că am ales să cumpăr unul.

Când am ajuns la congelatorul de aluaturi din magazin, am observat un produs nou, și-anume aluat de pizza, care este împachetat și rulat tot ca foietajul. Nu am mai văzut până acum așa ceva, de aceea am presupus că este nou. S-a cumpărat instant mai ales că era 2,60 lei.

Ajuns acasă, am călit ceapa (de 30 de bani), usturoiul (de 70 de bani), un gogoșar (de 60 de bani) și ciuperci (de 1,5 lei). Sosul de roșii a fost făcut dintr-un bulion de la mama soacră (deci gratis) iar condimentele adăugate sunt cumpărate de mult și le are toată lumea în casă. Aluatul se întinde un pic în mână, ca pizzerii italieni fără făcăleț, ocupând lejer o tavă standard de cuptor (ce vine cadou la orice cuptor).

Soției i-a fost promisă inițial o pizza cu aluat din foietaj, iar faptul că nu am cumpărat foietajul ci aluatul nou de pizza nu i-a fost spus, pentru că nici nu s-a întrebat. Când am scos pizza din cuptor, aluatul de pizza nu a crescut la fel de mult cum ar fi crescut un aluat de foietaj, iar în ochii ei s-a putut citi un fel de dezamagire pentru aluatul „necrescut”. Reacția ei a fost totuși una foarte pozitivă atunci când a testat produsul finit, iar acesta a fost minunat (cuvintele ei). Reacția mea bineînțeles că a fost una la fel de pozitivă.

Faptul că mi-a ieșit în cale așa un produs bun nu poate decât să mă bucure. Faptul că l-am descoperit o să mă ajute să îmi plănuiesc ca în viitor dacă am chef de o pizza foarte bună și rapidă de făcut acasă, să cumpăr un astfel de aluat (cu toate că am impresia că în curând o să îmi fac stoc, așa cum mi-am făcut cu inele de ceapă de la lidl de la săptămâna americană).

Am uitat să spun că în timp ce creștea aluatul în cuptor, a sunat la ușă un minor ce împărțea în cadrul unei promoții cola la toți vecinii, așa că ne-am nimerit cu o cola la 1,25L împreună cu un magnet de frigider. Pizza a fost servită și cu un sos iaurt (2 lei) cu usturoi. Per total prânzul acesta ne-a costat efectiv 7,70 lei, în total pentru 2 persoane.

Cred că ne-a ieșit ieftin, nu?

pizza

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: